Ако кариесите, пулпитите и грануломите не са достатъчно добро основание

...
Ако кариесите, пулпитите и грануломите не са достатъчно добро основание
Коментари Харесай

Лошата хигиена на устата може да доведе до страшна болест

Ако кариесите, пулпитите и грануломите не са задоволително положително съображение да обръщате редовно внимание на хигиената на зъбите и устата, то резултатите от ново проучване по казуса може би ще ви дадат още една причина. Според тях неприятната джука хигиена може да докара до проблеми не с друго, а с белите ви дробове, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.

Правим тези 5 неща всеки ден, а те могат да ни докарат рак!


Потенциално рисковите промени в микрофлората на устата могат да слязат надолу към респираторния тракт и да доведат до редица проблеми с белите дробове, като може даже да причинят пневмония при възрастни хора с неприятна хигиена на устата.

Ново изследване откри нещо шокиращо за портокаловия сок
Чистите и здрави зъби значат и здрави бели дробове или най-малко измежду възрастните хора, които живеят в старопиталища или различен тип домове. Най-вероятният източник на пневмонията в такива случаи са микробите, които се намират в слюнката и които се вдишват. “Опасните бактерии се намират по-често при възрастни хора с по-малко зъби, по-висок показател на плаката и зъби с повече кариеси”, разясняват от екипа, направил проучването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР