Ако кабинетът Главчев изтанцува добре танца с десните, своите и

...
Ако кабинетът Главчев изтанцува добре танца с десните, своите и
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Ако кабинетът Главчев изтанцува добре танца с десните и Радев, може да остане и след изборите

Ако кабинетът Главчев изтанцува добре танца с десните, своите и Радев – може да сътвори дълго държавно управление и да остане и след изборите като търсения съдружен. Това сподели пред БНР социологът Андрей Райчев в предаването „ 12+3 “.

„ От данните от няколко социологически организации излиза, че нищо не се случва. Малко пораства дистанцията сред ГЕРБ и ПП-ДБ, само че не мисля, че нищо не се случва. Изборите очевидно ще бъдат 2 в 1, което значи, че в този момент ще гласоподават не 2 милиона, а 3 милиона души, което значи с изключение на твърдите ядра – ще гласоподават и голямо количество нетвърди, а по какъв начин ще решат те – не знам “, разяснява той.

Според него обстановката, в която е светът, е краткотрайна.

Тя се дефинира от войните – украинската и палестинската. Светът чака да види кой ще е президент на Съединени американски щати и по какъв начин ще завършат войните. Всичко е доста вързано, а плюс това има и европейски избори. Това ще е основна година, тъй като има доста избори по света. Тя тече постепенно, все едно нищо не се случва. Но тя ще е решаваща година за света.

За кабинетът Главчев – Андрей Райчев акцентира, че до момента Димитър Главчев не е играл в политическа игра.

„ Не сме го виждали по какъв начин играе политически шах. Той би трябвало да реши два доста сложни въпроса – хем да завоюва доверието на десните, хем да не загуби доверието на своите – на ГЕРБ, а и да построи някакви връзки с президента. Румен Радев играе нещо безусловно ненадейно. Всичко чакаха от него той да стартира да постанова някакви свои хора. Не виждаме нищо сходно. Радев се дръпна и сподели, че изборът му се свежда до 6 души и от тях избира Главчев “.

В предаването социологът разяснява, че предизборното положение на политическия живот в България е толкоз изключително, че журналистът Петър Волгин е номиниран за евродепутат от „ Възраждане “-Варна.

„ Ако някой преди две години ви беше споделил, нали щяхте да му дадете термометър да си премери температурата, а в този момент обмисляте дали да приемете. Толкова необикновен е нашият политически живот. Целият български народ също обмисля – това се случва “.

Източник – БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР