Ако жертвите на иранското нападение над американските бази в действителност

...
Ако жертвите на иранското нападение над американските бази в действителност
Коментари Харесай

Журналистът Георги Милков: Едва ли Тръмп щеше да си легне, ако Иран бяха убили 80 американци

Ако жертвите на иранското нахлуване над американските бази в реалност бяха 80 души, както твърди Иран, Доналд Тръмп нямаше да пусне туит, че всичко е наред и да си легне да спи. Това показа в студиото на ``Плюс-минус`` по Нова телевизия журналистът Георги Милков, написа Novini.bg.

,,Ако имаше жертви, американското общество щеше да се обърне към управлението на Съединени американски щати и да изиска пояснение. Но в случай че няма жертви и базата е понесла единствено материални вреди, без да е обиден живота на американски жители, това би била кулминационната точка, тъй като би могло да се чака деескалация на напрежението, в случай че Тръмп не реши да нанесе различен удар върху Иран``, изясни Милков.

,,Слушах речта на аятолах Али Хаменей, който съобщи, че е зашлевил Съединени американски щати през лицето и добави, че това не е всичко и аз позволявам, че това сигурно няма да бъде всичко. Може би идващият удар на Иран ще бъде много по-мащабен, тъй че занапред ще виждаме поредност от събития в тази насока``, разяснява още журналистът и посочи, че рано или късно американците ще се изтеглят от Ирак, само че няма да го създадат в този момент, с цел да не наподобява, че Тръмп е подложен в сложна обстановка.

,,Със сигурност никой не желае такава война, тъй като всички ще пострадат``, приключи Милков.

,,Ако има жертви от нападението, те ще бъдат много по-малко от оповестените 80 души. В днешно време доста мъчно може да се вършат операции с брой жертви. Освен това двете страни като цяло нямат интерес от огромна война в Близкия изток``, показа по тематиката и интернационалният анализатор и шеф на Института по близкоизточни учения Мохд Абуаси.

,,Ударът на Иран беше добре пресметна, само че даже да има жертви, те ще са не повече от 2-3 и отново няма да има война. Въпреки това ескалацията няма да намалее, а тя стартира още с идването на власт на Тръмп и с изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарната стратегия. Така че ескалацията ще продължи и не чакам в скоро време да се състоят договаряния сред Съединени американски щати и Иран``, съобщи Абуаси, допълвайки, че доста хора в Ирак не желаят американците непринудено да напущат района.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР