Ако изпратите 1000 долара, ще ви върна 2000, мами атакуващиятУспешна

...
Ако изпратите 1000 долара, ще ви върна 2000, мами атакуващиятУспешна
Коментари Харесай

Хакнаха Twitter акаунтите на Обама, Бил Гейтс, Илон Мъск…

„ Ако изпратите 1000 $, ще ви върна 2000 ”, мами атакуващият

Успешна хакерска офанзива в Twitter докара до измами за над 100 000 $
(снимка: CC0 Public Domain)

Хакери получиха повече от $100 хиляди д олара, откакто поеха надзор върху страниците в Twitter на известни персони и разгласиха лъжливи известия, които заблудиха наивни консуматори на мрежата.

Масираната офанзива е извършена нощес против сметките на Бил Гейтс (основател на Microsoft), Джеф Безос (основател и началник на Amazon), музиканта Кание Уест, някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, шефа на Tesla Илон Мъск и доста други.

В оповестените на страниците им известия се споделя, че те са решили да споделят спестяванията си, като връщат два пъти повече пари от сумата, която всеки ще им преведе в границите на 30 минути в биткойни: „ Ако изпратите 1000 $, ще върна 2000 $ назад ”, гласи хакерският туит.

Съобщенията останаха на хакнатите страници единствено няколко минути, след което бяха изтрити. Потребителите в мненията допуснаха, че това най-вероятно е някаква смешка, само че мнозина взеха решение да опитат шанса си. Общата сума на прехвърлянията за няколко минути надвиши 100 хиляди $.
още по тематиката
Twitter реагира бързо, като съобщи, че проверява хака, само че към момента не е известно по какъв начин атакуващите са получили достъп до потребителските сметки. ФБР към този момент се причисли към следствието.

Преди година хакери проникнаха в акаунта на основателя на Twitter Джак Дорси и разгласиха поредност от известия, съдържащи обиди против афро-американците, както и антисемитски изказвания, отнасящи се до Холокоста, и закани от детонации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР