Ако изглеждаш добре, ще се чувстваш добре? Отговорът е по-сложен

...
Ако изглеждаш добре, ще се чувстваш добре? Отговорът е по-сложен
Коментари Харесай

Как ботоксът може да намали симптомите на депресия

Ако изглеждаш добре, ще се чувстваш добре? Отговорът е по-сложен от това.

Макар и мненията за интервенциите с ботолинова киселина да са спорни, съгласно последните изследвания те имат една изгода, за която не всеки е планувал – лекуват депресията.

След като голям брой пъти хората, които са си инжектирали ботокс, разкриват усъвършенстване в цялостното си богатство, учените вземат решение да проведат изследване, с цел да проследят какъв тъкмо е резултатът от ботокса.

 Как ботоксът може да понижи признаците на меланхолия

За проучването те наблюдавали последствията шест седмици след интервенцията. При плацебо групата, която не е приела никаква доза ботокс, се открива 12% по-малко депресивни положения, само че за хората, които действително са били инжектирани, процентът пораства до 52%.

Една от теориите, които дават пояснение за този феномен, е хипотезата за лицевата противоположна връзка. Според експертите, когато реагираме отрицателно на нещо и създадем мимика, нервната ни система отразява по-високо равнище на дразнение, а когато реакцията е единствено прочувствена и не се отразява физически, дълготрайните последици за душeвността ни са по-малки.

Следователно, когато се надигнем пред сложни моменти, и ги посрещнем равнодушно, вредата върху нервната ни система е минимална, спрямо тази, която би била, в случай че имахме буйна реакция.

Оттук можем да заключим, че даже и ботоксът да не дава обещание постоянно положителни резултати за хубостта ни, можем да се надяваме за положителни резултати върху психиката… най-малко.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР