Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ-СДС биха събрали 23,8%

...
Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ-СДС биха събрали 23,8%
Коментари Харесай

Маркет линкс: Ако изборите са днес - ГЕРБ са първи, ДПС - трети, ИТН - под чертата

Ако изборите за парламент бяха през днешния ден, ГЕРБ-СДС биха събрали 23,8% поддръжка, ПП-ДБ - 17,2%, а Движение за права и свободи би се трансформирала в трета политическа мощ с 12,1% гласове.

Данните са на социологическата организация " Маркет линкс " и бяха показани в ефира на Би Ти Ви тази заран. Националното изследване е финансирано и осъществено взаимно с малкия екран и извършено в интервала от 26 януари до 4 февруари измежду 1016 пълнолетни лица в страната по методите на директно изявление и онлайн анкета.

" Възраждане " отстъпва с едно място обратно, само че към момента партията би водила пред левицата. Националистическата групировка ще получи 9,9% поддръжка при избори към днешна дата, а Българска социалистическа партия - 8,5%. Партия " ИТН " остава под чертата с 3,8% гласове.

Процентите са от гласуващите. Близо 1/5 от участниците декларират, че няма да гласоподават или няма да поддържат никого при положение на предварителен избор.

Сред всички жители партията на Бойко Борисов се употребява с към 15% доверие, а обединението на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " - с към 10%.

Резултатите демонстрират още, че понижава доверието към президента Румен Радев, въпреки че съгласно проучването той е най-одобряваният политик в България. Вицепремиерът Мария Габриел е политикът, който се подрежда на второ място по-рейтинг. Тя е с по-високо доверие даже от водача на ГЕРБ Бойко Борисов и от премиера акад. Николай Денков.

" Габриел се припознава като политик, непосредствен до европейската политика, и политик, който може да показва страната ни като цяло ", разяснява Богдан Богданов.

На фона на непрекъснати кавги забавно е, че през януари доверието в Народното събрание отлепва от дъното и бележи лек напредък. Но в държавното управление спада.

На въпрос по-спокойна ли е обстановката в страната - 46% от респондентите дават отговор негативно. 37% обаче правят оценка позитивно ставащото, а 17% са неутрални.

По-голямата част от българите считат, че ротацията в ръководството ще премине умерено. 43% от участниците чакат промяната да премине без земетресения сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 40 на 100 са скептични и не чакат преходът във властта да бъде равномерен и безпроблемен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР