Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина

...
Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина
Коментари Харесай

„Галъп: Ако изборите бяха днес победата щеше да е за ГЕРБ-СДС, ИТН се срива

Ако изборите за Народно заседание се организираха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална подготвеност при 22.5% от пълнолетните българи, Българска социалистическа партия – при 16.1%. „ Демократична България “ – 15.8%, „ ИТН “ – 15.5%, Движение за права и свободи – 11.9%. Близо над бариерата наподобява „ Изправи се, България! Ние идваме! “ с 4.8%. Под бариерата личат най-много две обединения: „ Възраждане “ – с 3.1% и Вътрешна македонска революционна организация – с 2.4%, съгласно проучване на "Галъп интернешънъл ".
Изследването няма по какъв начин да откри недвусмислено поддръжката за занапред създаващата се групировка на Кирил Петков и Асен Василев, защото теренът на проучването е преди обявата на желанията им. Двамата са измежду политическите фигури у нас с най-бързо възходящ персонален рейтинг. При цялата конвенционалност на отчитането на персонално доверие, при Борисов, да вземем за пример, то е 15.1% (което е исторически най-малко за него), до момента в който при Кирил Петков през този месец е 33.8%, което го подрежда измежду първите в класацията на най-харесваните политици, ръководена от Румен Радев (с персонално доверие от 65.5% през този месец).
47.1% споделят, че сигурно имат намерение да гласоподават на парламентарните избори. Други 23.8% евентуално биха дали своят вот, само че още не могат да кажат сигурно. Това значи, че евентуално ще гласоподават повече от 3 милиона българи, като проучването не регистрира гласове в чужбина. Тепърва ще се регистрира какво ще е въздействието на провеждането на парламентарни и президентски избори в един и същи ден.
Настоящото проучване е извършено в интервала 2-10 септември 2021 година от "Галъп интернешънъл ". Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено измежду 1007 души по метода „ лице в лице “. Абсолютната оптималната неточност е ±3.1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР