Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина

...
Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина
Коментари Харесай

Галъп : При избори днес - ГЕРБ водят, ИТН са четвърти

Ако изборите за Народно заседание се организираха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална подготвеност при 22,5% от пълнолетните българи, Българска социалистическа партия – при 16,1%. „ Демократична България “ – 15,8%, „ ИТН “ – 15,5%, Движение за права и свободи – 11,9%.

Близо над бариерата наподобява „ Изправи се, България! Ние идваме! “ с 4,8%. Под бариерата личат най-много две обединения: „ Възраждане “ – с 3,1% и Вътрешна македонска революционна организация – с 2,4%.

Това сочи изследване на " Галъп интернешънъл ".



Данните са от самостоятелното постоянно, национално представително проучване на публичното мнение. Вълната на проучване е извършена сред 2 и 10 септември, „ лице в лице “, измежду 1007 пълнолетни българи.

Изследването няма по какъв начин да откри недвусмислено поддръжката за занапред създаващата се групировка на Кирил Петков и Асен Василев – защото теренът на проучването е преди обявата на желанията им. Двамата са измежду политическите фигури у нас с най-бързо възходящ персонален рейтинг. При цялата конвенционалност на отчитането на персонално доверие, при Борисов, да вземем за пример, то е 15,1% (което е исторически най-малко за него), до момента в който при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го подрежда измежду първите в класацията на най-харесваните политици, ръководена от Румен Радев (с персонално доверие от 65,5% през този месец).

47,1% споделят, че сигурно имат намерение да гласоподават на парламентарните избори. Други 23,8% евентуално биха дали своят вот, само че още не могат да кажат сигурно. Това значи, че евентуално ще гласоподават повече от 3 милиона българи, като проучването не регистрира гласове в чужбина. Тепърва ще се регистрира какво ще е въздействието на провеждането на парламентарни и президентски избори в един и същи ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР