Ако изборите за депутати са днес, ГЕРБ печели пред ПП-ДБ

...
Ако изборите за депутати са днес, ГЕРБ печели пред ПП-ДБ
Коментари Харесай

Галъп: Ако изборите са днес, ГЕРБ печели пред ПП-ДБ с 10% повече

Ако изборите за депутати са през днешния ден, ГЕРБ печели пред ПП-ДБ с 10% повече. Деклариралите, че ще гласоподават, са 37,4%. От всички гласуващи, 3,5% споделят, че ще гласоподават с „ Не поддържам никого “. Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за Българската национална телевизия. Изследването обгръща 805 пълнолетни българи в представителна извадка и е извършено посредством изявление „ лице в лице “ с таблети сред 28 март и 5 април. То няма по какъв начин да отрази последните развития и съставлява моментна фотография към края на мандата на предходното държавно управление..

 
В подадените за партии, обединения и претенденти гласове резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 27,4%, ПП-ДБ – 17,9%, Движение за права и свободи – 15,2%, „ Възраждане “ – 14,9%, Българска социалистическа партия – 10,5%, Има Такъв Народ – 5,2%. Останалите гласове остават за разнообразни други по-малки обединения.
 
По отношение на изборите за Европейски парламент 34,2% е заявената сигурност за гласоподаване. 3,1% заявяват гласоподаване с „ Не поддържам никого “.
Вероятните дялове на подадените за партии, обединения и претенденти гласове, закономерно за сходна обстановка наподобяват сходно с тези за Народно събрание: ГЕРБ-СДС биха взели 27,9% от гласовете, ПП-ДБ – 17,7%, Движение за права и свободи – 14,8%, „ Възраждане “  – 14,6%, Българска социалистическа партия – 9,8%, Има Такъв Народ – 5,4%. Останалите гласове остават за разнообразни други по-малки обединения.
 
Степента на неизясненост е висока, доколкото регистрацията занапред следва, по тази причина и данните няма по какъв начин да се четат като прогноза за избирателен резултат.
 
Изследването е извършено за Българска национална телевизия сред 28 март и 5 април 2024 година измежду 805 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР