Ако изборите бяха днес, 4-процетната бариера ще прескочат и ще

...
Ако изборите бяха днес, 4-процетната бариера ще прескочат и ще
Коментари Харесай

„Екзакта”: Ако изборите бяха днес, в парламента влизат само ГЕРБ, БСП и ДПС


Ако изборите бяха през днешния ден, 4-процетната преграда ще прескочат и ще влязат в Народното събрание единствено три партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи. Това демонстрира последното изследване на „ Екзакта ", извършено сред 28 септември и 5 октомври.

ГЕРБ резервира позициите си на първа политическа мощ с 23.5% от гласовете на гласоподавателите, а социалистите са втори с 20.8%. Данните демонстрират още, че Движение за права и свободи е трета политическа мощ и поддръжка 5,1%, а патриотите са четвърти с 3.8%.

„ Демократична България ", „ Воля ", АБВ и Република България получават сред 1% и 2,5%.

За други партии биха дали своят вот към 7%, а 34.3% декларират, че въобще няма да гласоподават.

Намалява броят на хората, които желаят предварителни избори, настояват от „ Екзакта ". 45% от българите показват, че на страната не са нужни предварителни парламентарни избори, а 36% са на противоположното мнение.

За предварителен избор се афишират по-често мъже, хората на възраст над 60 години, интервюираните с невисок стандарт на живот и 72% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия.

Против нови избори са хората сред 30 и 50 години, образованите и заможните, градското население, гласоподавателите на ГЕРБ и Обединените патриоти, даже и последователите на Движение за права и свободи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР