Ако изборът е честен, Борислав Михайлов ще бъде свален, заяви

...
Ако изборът е честен, Борислав Михайлов ще бъде свален, заяви
Коментари Харесай

Петър Величков: На 12 март ще има ново гласуване за президент на БФС

Ако изборът е почтен, Борислав Михайлов ще бъде свален, съобщи предприемачът от екипа на Димитър Бербатов
В момента екипът на Димитър Бербатов събира подписи от клубовете и на 12 март следващата година ще се организира нов Конгрес на БФС, където още веднъж ще бъда гласувано за президент. Това заяви в извънредно изявление за NOVSPORT бизнесменът Петър Величков, който е измежду най-близките съратници на Бербо в битката му за събаряне от власт на Борислав Михайлов.

" На 18 март 2022 година има призован постоянен конгрес и неговото осъществяване е наложително, минимум поради гласуването на бюджета на БФС за интервала 2022-2026 година. Без такова гласоподаване БФС няма по какъв начин да получи лиценз за практикуване на активността си от ММС. Клубовете ясно схващат това и голяма част от тях желаят да употребяват този конгрес с цел да се освободи Михайлов и настоящото управление на БФС и да се избере ново. Вече се събира подписка от клубовете за това конгресът през март да премине по съответен дневен ред, който съдържа в себе си освобождението на настоящето управление и избор на ново. Освен това този дневен ред значително подсигурява честното осъществяване на този конгрес по Устава на БФС и закона. Ясно е, че при този сюжет Михайлов няма да може да остане служебно на власт. А задачата му е тъкмо такава - да се задържи в БФС още няколко години, с цел да мине отминалост за доста от нарушаванията, направени от него и екипа му ", съобщи той.

Според Величков множеството клубове в България към този момент са узрели за смяна във футбола ни.  " Половината от клубовете самоуверено демонстрираха предпочитание за смяна и това БФС да има ново управление. Мисля, че доста клубове не повярваха, че Михайлов може да загуби конгреса през октомври, изхождайки от това по какъв начин бяха извършени последните конгреси на БФС и операциите на които са станали очевидци там. Клубовете ни разказваха неведнъж какво е ставало на тези конгреси. Видя се обаче, че Михайлов няма солидна почва под краката си за оставане в БФС и на идващия конгрес ще бъде заменен. Малко е ядрото от клубове към Михайлов. И това са клубове, които са имали съответни изгоди от неговото ръководство. Говоря за материални изгоди и нищо друго. Ние обаче ще оказваме помощ на всички клубове ", добави предприемачът.

Той не вижда никаква смяна в БФС след конгреса на 12 октомври. " Каква смяна? Нищо съответно не се вижда. Михайлов ще уволни неуместните и нарочените за виновници за неуспеха му на последния конгрес. Това ще е най-вече. Друго не чакам. Но отново дублирам - задачата му не беше нещо да се трансформира, а да остане служебно на власт в БФС още няколко години. Няма да стане, обаче, няма кой да го чака толкоз! "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР