Ако ИТН откажат коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС, ако те

...
Ако ИТН откажат коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС, ако те
Коментари Харесай

Политолог: Ако ИТН откажат коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС, идат нови предсрочни избори

Ако Има Такъв Народ откажат коалиция с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, в случай че те нямат 121 гласа, хипотезата е нови предварителни избори , тъй като няма да има парламентарно болшинство, което да излъчи държавно управление.

Прогнозата направи пред БНР политологът Георги Киряков и посочи, че сигурно ръководството ще бъде съдружно.

Ключовият въпрос е кои партии ще договарят за държавно управление , изрично акцентира той.

Според Киряков вероятността за съдружни договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е доста дребна :

" Това значи, че ГЕРБ ще би трябвало да търсят поддръжка от Движение за права и свободи и вероятно от трета политическа мощ, в случай че не съумеят да съберат 121 гласа. Най-вероятната алтернатива е Има Такъв Народ ".

Политологът разяснява, че за резултатът на ПП-ДБ повода е " неприятна политическа акция и недобра връзка на политиците с гласоподавателите, даже и личните им ".

По думите на Георги Киряков от реакциите на партиите след първите резултати от вота може да се направи извод, че те не са удовлетворени от изборните резултати:

" Сривът на ПП-ДБ не е съгласно желанието на ГЕРБ-СДС. Резултатът на ГЕРБ не е съгласно тяхното предпочитание да имат значима преднина пред ПП-ДБ. Ще би трябвало да се влиза в договаряния за сформиране на съдружно държавно управление и ГЕРБ ще би трябвало да ги води, като не е ясно с кого ще ги води. Неизказано остана от партиите е за още едни избори през есента, които ще отворят политическото поле за радикализиран избор ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР