Ако искате доматите ви да узряват по-бързо и да дават

...
Ако искате доматите ви да узряват по-бързо и да дават
Коментари Харесай

Доматите ще узряват по-бързо, ако спазвате тези съвети

Ако желаете доматите ви да узряват по-бързо и да дават повече плодове, то би трябвало да се погрижите за тяхното поддържане. Опитните градинари имат своя лична загадка: специфични смеси за поддържане. Искаме да споделим с вас техните предписания.

Първата и най-важната рецепта: доматите би трябвало да се подхранват на всеки 2 седмици от момента на засаждането им доникъде на август.

Рецепти за примес за домати, отглеждани навън:

Добавете 4 капки йод в кофа с вода и поливайте доматите с този разтвор всяка седмица, като отделяте по 2 литра на всеки шубрак. Тази примес оказва помощ на плодовете да бъдат по-големи и да узряват по-рано.

Напълнете 1/3 от 200-литров варел с листа от коприва и глухарчета, прибавете в същата кофа тор и напълнете с вода до върха. Покрийте с фолио и оставете за 10 дни. Когато ферментацията завърши, е належащо да премахнете наличието и да добавите тор „ Гумат+7 “ към разтвора.

Получената инфузия би трябвало да се разреди с вода в съответствие 1:10 и да поливате растенията с нея. Средно на 1 кв. м. са нужни 3-4 литра от този тор. След подобно подхранване доматите стават мощни и дават повече плодове.

Вижте още: Оформяне на пипера: 3 стъпки към по-богатата годишна продукция

Ето още една универсална примес за домати: прибавете 10 капки йод и 1 литър суроватка в 10 литра вода. Поливайте растенията с това средство. Можете също да пръскате доматите като превантивна мярка против всички типове гъбични болести. Включително и фитофтороза.

Успех в градинарството!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР