Ако искате да вземете куче, но не можете постоянно да

...
Ако искате да вземете куче, но не можете постоянно да
Коментари Харесай

Кучетата, които не обичат да стоят сами

Ако желаете да вземете куче, само че не можете непрекъснато да сте покрай него, тогава изберете порода кучета, която не изисква доста внимание от притежателя. Представяме на вашето внимание няколко породи кучета, които не обичат да стоят сами:

Той пудел

Тази сладка дребна кожена топка е доста нежна и поддържа мощна връзка със притежателя си. За страдание той пуделът може да стане прекомерно подвластен от вашето наличие и да се разтревожи доста от раздялата. Понякога това води до отрицателно държание или произшествия.

Австралийска овчарка

Сладката австралийска овчарка е извънредно интелигентно куче, което не обича нищо друго с изключение на фамилията си. Те са извънредно енергични и атлетични и силата им има потребност от излаз. Оставени сами в жилището за дълго време, те могат да стартират да унищожават къщата ви!

Чихуахуа

Това пламенно и интензивно куче е домакински любим, към който притежателите постоянно се отнасят повече като към дете, в сравнение с към куче. Ако ги вземете на всички места със себе си, те стават извънредно привързани, само че в случай че кучетата бъдат оставени сами за дълго време, тяхното безпокойствие може да докара до това да не разпознаете жилището си, когато се върнете вкъщи.

Малтийска булонка

 малтийската болонка обича да е в компания

Подобно на чихуахуа, сладката малтийска болонка постоянно се третира повече като дете, в сравнение с като животно. Те бързо привикват да бъдат център на внимание и могат да се обидят и ревнуват, в случай че гледате работата си, а не тях.

Френски булдог

Тези " бебета " желаят да изживеят целия си живот, гушнати до вас. Те жадуват за цялото ви внимание. Пристрастени към човешка компания, френските булдози могат да станат доста ревностни, в случай че някой или нещо друго притегли вниманието ви. Тези кучета ненавиждат да са сами.

Западнохайландски бял териер

Спокойни, само че надалеч от тихи кучета. Не понасят самотата и скуката. Преди да вземете западнохайландски бял териер, помислете дали можете да му отделите задоволително време и грижи.

Ваймаранер

Умни и съобразителни ловни кучета. Тяхната порода се нуждае от висока интензивност: игри и извършения. Ако не отделите време за това, ваймаранерът ще се трансформира в нападателно и неконтролируемо куче.

Пудел

 пуделът е куче, което не обича да остава единствено Снимка: sonyuser/pixabay.com

Много дейни и обичат да прекарват времето си със притежателя на чист въздух, играейки с топка или пръчка. Пуделите се привързват към стопанина си и изискват внимание, а и им е мъчно да останат сами.

Лхаса апсо

Тази порода е комбинация от куче-играчка и куче надзирател, тъй че има качества и от двете. Към непознатите се отнасят враждебно. В фамилията имат единствено един човек, към който изпитват мощна обвързаност. Не се предлага да оставяте Лхаса апсо единствено за дълго време.

Кокер шпаньол

Порода ловни кучета. Кокер шпаньолите са енергични и доста общителни. За тях най-важното е постоянно да са покрай притежателя си.

Дори и доста да харесвате кучетата от една от горните породи, в случай че не сте подготвени да им отделите задоволително внимание и обич, не вземайте такова куче за домакински любим. Самотата и неналичието на внимание от ваша страна ще му донесе с изключение на горест и доста проблеми - за кучето прочувствени и физически, за вас най-вероятно неразбория в дома и неприятно държание на вашия любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР