Ако искате да сте активни и на почивката си, въпреки

...
Ако искате да сте активни и на почивката си, въпреки
Коментари Харесай

Транспортирайте е-велосипеда безопасно с колата

Ако желаете да сте дейни и на почивката си, макар че пристигате с кола, просто вземете своя електровелосипед със себе си. Добре е да се знае по какъв начин безвредно да превозим е-велосипеда си с колата.

Конвенционалните колела нормално тежат единствено няколко кг и могат да бъдат прикрепени към задните багажници и багажниците на покрива без никакви проблеми. Според експертите обаче тази опция е несъответствуваща за елколелата поради междинното им тегло от към 25 кг. При тях е нужна доста повече мощ за качването и закревнате им върху покрива на колата.

Освен това нормалните багажници на покрива нормално не са проектирани за тежестта на два елвелосипеда, а би трябвало да се вземе поради и натоварването на покрива на автомобила. Не на последно място съпротивлението на въздуха се усилва, а с него и разходът на гориво. Планирането на маршрута също може да стане по-сложно, защото някои пътища, тунели и гаражи може да не се употребяват заради по-голямата височина.

Поради сбора от тези дефекти, задните багажници са целесъобразни, без значение дали на леко ремарке или прикрепени към задната врата. Последните постоянно бързо доближават своите граници на товароносимост заради ниския си потребен товар. Следователно този способ е изключително подобаващ за леки и дребни колела или индивидуален елвелосипед.

Стойката за колела би трябвало да е проектирана за по-високото тегло, също по този начин е значимо да изберете вярната дължина на релсата от най-малко 1,20 метра. Много е-велосипеди имат по-широки гуми или по-дълго междуосие. Вертикалното натоварване на теглича на ремаркето също не би трябвало да се надвишава. Ако багажникът би трябвало да бъде наличен макар инсталираните колела, би трябвало да изберете носач, който може да се сгъва.

Електрониката и механиката на е-велосипеда би трябвало да бъдат предпазени от мръсотията по пътя - в случай че би трябвало да карате бързо, просто покрийте откритите електрически контакти с пластмасово фолио и лепяща лента. Подходящи защитни капачки могат да бъдат закупени и от профилирани търговци. Накрая повдигнете колелото върху носача и го поставете в средата, тъй че в идеалния случай нищо да не стърчи отвън габарита на колата. Според законодателя не може да се надвишава обща широчина от 2,55 метра.

По принцип велосипедите не би трябвало да се оставят дълго време без контрол върху носач за колела, с цел да не се предизвика кражба. За да не се случи нищо даже по време на къса отмора, велосипедите могат да бъдат закрепени с стандартни ключалки за колела в допълнение към ключалките, които постоянно се намират на скобите. При закрепване се уверете, че няма хлабина, с цел да не се повреди нищо по време на шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР