Ако искате да съберете 1 лев, а администрацията да изхарчи

...
Ако искате да съберете 1 лев, а администрацията да изхарчи
Коментари Харесай

Елеонора Негулова: Малкият бизнес е единственият инвеститор в някои райони

„ Ако желаете да съберете 1 лев, а администрацията да изхарчи за това нещо 1,20 лв. – то е ясно, че няма смисъл. Адаптирането на ограничения за дребния бизнес е друго от насърчаването на бизнеса “.

Това изясни в предаването „ Тази събота и неделя “ ръководителят на Националното съдружие на дребния и междинен бизнес Елеонора Негулова.

„ Българският държавен стандарт “ отпада за киселото мляко

„ Малкият бизнес би трябвало да се раздели на две категории – тези, които са намерили печеливши нисши, и тези, които са от обичайни браншове като селското стопанство, търговията и туризма. При тях има потребност от характерна поддръжка. Половината от микропредприятията са фамилни компании. Не бива да се ползват едни и същи данъчни задължения към микропредприятията “, уточни тя.

Според нея няма политическа воля за промени, свързани с дребния бизнес.

93-годишната Иванка споделя по какъв начин се бори с инфлацията

„ Той не е показан и в Съвета за тристранно съдействие към Министерския съвет, тъй като критериите за национално представителна организация са доста тежки. Въпросът е на визионерство и осъзнаване на ролята на дребния бизнес “, акцентира Негулова.

„ Малкият бизнес е огромният в България. Това е единственият вложител в някои региони и е най-социално виновният елемент  на локалните общности, тъй като държат вересиите на хората “, сподели още тя.

За да компенсират неналичието ѝ, търговци внасят паламуд от Турция

„ Ако търсим нещо като запас, това е задължението на търговците. Те би трябвало да решат в гамата артикули, налични в категорията „ покупки от първа нужда “, да работят с по-ниски маржове, с цел да поддържат потребителите. Това ще се усети след Нова година. Традиционно хората намират метод да пазарят преди този момент, защото не желаят да се лишават от дребното благоприятни условия да се почувстват добре, само че сметките в фамилните бюджети ще забележим по какъв начин ще се осъществят. Оборотите ще бъдат дребни през януари и февруари “, допълни председателят на Националното съдружие на дребния и междинен бизнес.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР