Ако искате да предпазите мозъка си от развитието на опасни

...
Ако искате да предпазите мозъка си от развитието на опасни
Коментари Харесай

Тези 5 храни ще се погрижат за здравето на мозъка

Ако желаете да предпазите мозъка си от развиването на рискови болести, тогава би трябвало да включите избрани храни в ежедневното си меню.

В допълнение, този метод ще помогне доста да се усъвършенства качеството на интелектуалната ви активност.

На какви артикули би трябвало да обърнете внимание?

1.       Шоколад

Разбира се, известните десерти и някои типове шоколадови блокчета не могат да наситят мозъка с хранително наличие, защото са формирани от растителни мазнини и какао на прахуляк.

Ако съумеете да си намерите в магазина естествен черен шоколад, тогава той ще насити мозъка с антиоксиданти, подобрявайки доста неговата функционалност. Трябва да ядете не повече от една четвърт от общоприетата плочка едновременно.

2.       Морска риба

Този артикул е необикновено богат на омега-3, които са потребни за вярното действие на сърцето и мозъка. Смята се, че постоянната консумация на морска риба усъвършенства паметта и концентрацията.

Следователно, рибата би трябвало да се яде през интервала на дейна умствена работа. Да не забравяме, че рибата за трапезата би трябвало да се купува от лицензирани за тази активност магазини.
Психолог: Мозъкът може да лекува скръбта
Празниците в никакъв случай не са същите, откакто някой, който обичаме, почине. Дори дребни аспекти на рожден ден или коледно празненство –...
Прочети повече
3.       Домати

Малко хора знаят, че доматите съдържат редки субстанции, които могат да облекчат отрицателните резултати от нервното напрежение, което се отразява отрицателно на здравето на мозъка.

Доматите също по този начин покачват равнищата на мозъчна интензивност, настояват специалисти.

Домашно отгледаните домати са най-надеждни в това отношение, защото тези от магазина е допустимо да съсдржат огромно количество нитрати.

4.       Семена и ядки
Откриха нов механизъм за образуване на спомените
Учените от Югозападния медицински център на Тексаския университет са разкрили неврони, участващи във образуването на епизодичната памет в...
Прочети повече
Тези висококалорични храни са незаменими за тези, които желаят да „ накарат “ мозъка да работи с цялостен потенциал. Достатъчно е да се яде единствено един тип ядки или семена дневно. Не забравяйте, че ядките са висококалорични и прекаляването с тях може да докара до нежелано качване на килограми.

5.       Горски плодове

Горските плодове са скъпи на първо място, тъй като могат да се похвалят с огромно количество антиоксиданти в състава си. През зимата морският зърнастец е страховит, въз основата на който можете да варите плодови питиета и чайове, които укрепват имунната система.

Също по този начин, не пропускайте боровинките, малините, касиса, къпините, алените боровинки. Те отлично могат да добавят овесената ви каша заран и да ви достатвят нужните потребни субстанции за целия ден. Те могат да са както пресни, по този начин и сушени или замразени.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР