Ако искате да подобрите начина си на живот разгледайте внимателно

...
Ако искате да подобрите начина си на живот разгледайте внимателно
Коментари Харесай

100 лесни начина да подобрите живота си

Ако желаете да подобрите метода си на живот разгледайте деликатно тези 100 дребни трика, с които можете да започнете вашата смяна още през днешния ден. Те са ориентирани към разнообразни аспекти на живота за да спомогнат да сте по-щастливи, по-здрави и по-продуктивни.

Щастие

1. Замени писането на известия с телефонно позвъняване. Дори първоначално да си свенлив и да се чувстваш неудобно, един път в случай че свикнеш ще осъзнаеш, че е доста по-бързо и занимателно.

2. Замени времето, прекарано във Facebook с един час диалози по Скайп с непосредствен другар. Гарантирано ще е доста по-забавно и  ще затвърдиш взаимоотношенията си с човек, на който държиш.

3. Опитай се да замениш недоволствата с благодарности. Така заобикалящият те свят ще се трансформира в едно положително място, което ще промени самия теб.

4. Замени гледането на телевизия с четене на книга. Действа доста по-успокояващо, а и няма нищо по-добро от това да се изгубиш в историята на някоя прелестна книга.

5. Замени цъкането на телефона си с разходка. Хората нормално губят часове в регулиране на новостите във Facebook, Инстаграм, вместо да се вглеждат в прелестните гледки, които могат да открият в най-близкия парк, да подишат чист въздух и да се насладят на заобикалящата ги среда.

6. Замени стреса с медитация- ще те отпусне и успокои.

7. Замени начумерената си физиономия с усмивка- ще ти помогне да се почувстваш по-щастлив и положителен.

8. Смени домашните си облекла с обичания потник- това ще способства за по-голяма самонадеяност.

9. Постави си вечерен час за лягане, вместо да заспиваш по друго време всеки ден- това ще усъвършенства твоите привички за сън и качеството му.

10. Замени кипенето от нерви с надълбоко вдишване на въздух. Ако си сърдит, изкарването на яда ще ти помогне да отпочинеш и да прочистиш съзнанието си.

11. Замени игнорирането на непознати с усмивка. Ще повиши както твоето въодушевление, по този начин и тяхното.

12. Замени репликата „ ще помисля “ с „ не “. Ако не искаш да направиш нещо просто бъди почтен. Ще те направи по-щастлив.

13. Прекарай малко време в злословене с другари, вместо да си седиш самичък у дома. Доста по-добре е за психическото ти положение, а и страховит метод да поддържаш другарствата си.

14. Заобичай минусите си, вместо да се притесняваш от тях. Никой не е идеален, бъди неповторим.

15. Вместо да насилваш даден човек за другарство, просто го остави да си тръгне. Не всички другарства са вечно и опитите да задържиш даден човек до себе си постоянно носят спомагателен стрес.

16. Замени стоенето в затворено помещение със седене навън, когато времето е хубаво. Паркът е красиво място с приятна атмосфера и уместно място за четене на книга или приключване на работа.

17. Замени пасивната експанзия с неприкритост и почтеност. По-добре е за прочувственото ти положение за разрешаване на даден проблем, вместо да се задълбава.

18. Вместо да си песимистично надъхан,просто стани оптимист. Не си роден нито черноглед, нито оптимист, тъй че изборът е напълно твой по какъв начин ще гледаш на света.

19. Преобуй високите си токчета с маратонките, които обичаш. Ако ти е удобно, ще си по-щастлив и убеден.

20. Използвай споделеното шофиране вместо да караш самичък. Ще спестиш пари от гориво и ще се запознаеш с нови хора, които могат да създадат деня ти по-забавен.

21. Спри да се тревожиш за предходни неточности и се фокусирай върху бъдещето си. Миналото си остава минало, а всичко, което може да се случи по друг метод те чака в бъдещето.

22. Вместо да започнеш да се тъпчеш с храна, когато си смутен, по-добре намерения за възприятията си. Това ще ти помогне да се оправиш с проблемите и отговорностите си.

23. Започни да се хвалиш с позитивните си черти, вместо да се самокритикуваш.

24. Вместо да си седиш у дома без никакви проекти, ревизира в локалната благотворителна организация за доброволчески длъжности.

25. Не се опитвай да угодиш на всички, тъй като това е невероятно. Съсредоточи се върху себе си и върху хората, които обичаш.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР