Ако искате да отглеждате щастливо и послушно куче, трябва да

...
Ако искате да отглеждате щастливо и послушно куче, трябва да
Коментари Харесай

Как да отгледаме щастливо и послушно куче?

Ако желаете да отглеждате щастливо и чинно куче, би трябвало да се научите да разбирате вярно потребностите му и да знаете по какъв начин да се грижите за него. Кучетата, получаващи подобаващи медицински грижи и с вярно държание ще ви радват доста повече.

Здравето и държанието на вашето куче вървят дружно и непосредствено си въздействат. Болното куче може да демонстрира някои признаци на заболяване или да развие поведенчески проблеми, до момента в който крепко куче може да се учи по-бързо.

Ето какво би трябвало да имаме поради, с цел да се радваме на чинно и щастливо куче.

Здравето на кучето

Несъмнено най-важният аспект е здравето на кучето. Болното куче не се възползва толкоз от извършения или тренировки и може да развие поведенчески проблеми.

Ветеринарният доктор играе решаваща роля за здравето на вашето куче, тъй че изберете доктор, на който имате доверие. 

Прегледите стартират с имунизацията, когато кучето ви е малко и не престават през годините.

Също по този начин е значимо да изградите здравословни привички на кучето си. Балансираната диета на любимеца ви, постоянните кучешки извършения, грижите са част от развъждането на куче. Направете най-хубавия избор през цялото време и ще избегнете доста постоянно срещани проблеми.

Заболявания при кучетата

 Куче

Има толкоз доста болести, които могат да обиден вашето куче. Най-доброто решение да запазите животното си крепко е да се информирате авансово. Научете кои са отровните храни за кучета. Ако питомецът ви е от избрана порода, вижте към какви болести са предразположени неговите роднини.

Обучение на кучето

Психичното здраве и стимулацията са доста значими.

Разработете главно образование и научете питомеца си на команди. Това е част от процеса на образование на вашето куче. Ако започнете изначало с добре открит график, тогава куче е ще е по-послушно и щастливо.

Трябва да го научите на самоконтрол и можете да започнете да вършиме дребни извършения у дома.

Основни кучешки команди

Дресирането на вашето куче е елементарно и занимателно както за вас, по този начин и за него. Обучението на командите седни, стой, легни, ела е наложително.

Чрез извършения и самообладание можете да превърнете питомеца си в чинно и положително куче. Доброто дресиране на кучето е значимо и тъй като ще му спести неприятности при разходка, среща с други кучета и непознати хора.

Социализация на кучето

 Социализация на кучето

Социализирането значи да научите вашето любимче да приема нови хора, животни или места. Социализацията е поръчител за учтиво държание на кученцето. Освен това социализацията предотвратява развиването на поведенчески проблеми.

Кучетата, за разлика от котките, са доста общителни животни. Можете да разхождате вашия приятел в парк или да го вземете, до момента в който посещавате фамилията и приятелите си, които също имат палета. Така лаещите другари привикват да споделят своята територия.

Не забравяйте, че някои възрастни кучета се нуждаят от повече социализация, изключително в случай че неотдавна сте ги осиновили. 

Поведенчески проблеми при кучетата

Кучетата не са хора. Тълкуването на държанието на кучетата като характерно човешко такова води до неправилно усещане на езика на кучетата. И се стига до поведенчески проблеми при животните, за които са отговорни стопаните.

Най-добрият метод да избегнете или коригирате поведенческите проблеми на кучетата е да научите какво ги предизвиква и какво значат те. Освен това можете да поддържате връзка по-добре с любимеца си, в случай че сте осведомени с езика на тялото на кучетата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР