Ако искате да отглеждате котка и куче под един покрив,

...
Ако искате да отглеждате котка и куче под един покрив,
Коментари Харесай

Котките и кучетата могат да живеят в мир под един покрив

Ако желаете да отглеждате котка и куче под един покрив , само че се опасявате от типичните за тях враждебни връзки, паниките ви са неоснователни - английско изследване демонстрира, че мирното общуване посред им е допустимо, само че единствено в случай че писаната командва, написа в. " Дейли експрес ".
 
Според проучването на експерти от университета на Линкълн в случай че изискванията са подобаващи, няма причина котките и кучетата да не бъдат отглеждани дружно .
 Котките и кучетата могат да живеят в мир под един покрив ThinkStock/Getty Images
Изследователите означават, че най-важното изискване в тази ситуация е котката да се наложи като началник . Така писаната ще се усеща по-комфортно в кучешката компания.
 
Съществен фактор е и възрастта на котката . По-младите екземпляри нормално построяват по-добри връзки с кучетата с течение на времето.-->
 Котките и кучетата могат да живеят в мир под един покрив ThinkStock/Getty Images
Еволюцията също " си споделя думата " . Кучетата са опитомени доста по-рано от котките и са по-лесно контролируеми. Бидейки по-едрият и по-послушен тип, за най-хубавия другар на индивида не е мъчно да свикне с по-дребни животни и даже да им отстъпи шефската позиция.  Проучването демонстрира, че измежду множеството притежатели на домашни питомци продължава да битува концепцията, че котка и куче не могат да съжителстват спокойно.
 
В резултат на това едвам седем % от семействата във Англия отглеждат под един покрив представители и на двата типа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР