Ако искате да живеете на локация без змии, то най-вероятно

...
Ако искате да живеете на локация без змии, то най-вероятно
Коментари Харесай

Свети Патрик ли изгони змиите от Ирландия

Ако желаете да живеете на локация без змии, то най-вероятно ще би трябвало да разгледате деликатно картата. Нова Зеландия е известна с това, че на нейната територия няма нито едно отровно създание. Въпреки това, в случай че имате прословутата уплаха от змии, известна като офидиофобия, имате цялостната независимост да изберете една от следните местоположения.

Ще открием, че в Исландия, Антарктида, Гренландия и Нова Зеландия, няма нито едно от пълзящите влечуги, което да задейства напрежението. Сред по-топлите места се подреждат и Хаваи, само че подозираме, че това не е тъкмо локация по джоба на всеки с офидиофобия. Проблемът е, че това е скъпа уплаха, само че има и още едно място, където няма да откриете змия – Ирландия.

И има връзка сред всички посочени местоположения, които са съумели да прогонят този жител. Не очаквайте гонения или гонене на змиите, легендата описват, че Свети Патрик употребявал своите невероятни сили, с цел да успее да прогони влечугите към морето. Наистина е било красиво поверие, само че науката има един доста друг отговор. За да отговорим на магическия въпрос, дано се върнем хиляди години обратно към Ледената ера. Преди доста години, Ирландия е била част от по-голяма суша.

След като идва този ледников интервал, температурите падат фрапантно, само че с лекото стопляне, животът стартира да се развива. Има единствено една детайлност, отдалечените точки стартират да се затоплят преди към 10 хиляди години. Разтапянето на глетчерите излива тонове вода и прави връзката съвсем невъзможна. Следователно студенокръвните влечуги просто стоят надалеч. Последното повикване за тичане към екватора. След като сухопътната връзка е затворена, последните оживели умират от мраз. Животни като мечките и глиганите също се трансферират към Англия. Имайки поради размерите на Ирландия, флората там е в действителност впечатляваща и малко по-ограничена.

Ирландците не одобряват толкоз добре концепцията и вземат решение, че ще трансформират статистиката.

В момента може да откриете, че змията е доста забавен домакински любим и мнозина желаят тъкмо такова. Следователно можем да заявим, че няма змии в дивото, само че домашни любимци могат да бъдат открити. Еко системата няма да се промени, в случай че бъдат пуснати в дивото, тъй като през зимата ще е доста по-трудно оцеляването.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР