Ако искате да издадете паспорт на вашето коте, но не

...
Ако искате да издадете паспорт на вашето коте, но не
Коментари Харесай

Паспорт на котката - как и защо?

Ако желаете да издадете паспорт на вашето коте, само че не знаете по какъв начин, в тази публикация ще разберете. Ако се постанова да пътувате в чужбина с котката, само че няма на кого да оставите вашият домакински любим и се постанова да го вземете със себе си, то е наложително да има котешки паспорт.

От какви документи с изключение на паспорт има потребност вашето коте?

- Ако сте решили да пътувате в чужбина с вашето коте, то с цел да преминете границата, ви е нужно документално удостоверение от ветеринарен доктор, че котката има сложена котешка ваксина срещу бяс;

- Друго значимо нещо е вашата котка да има чип или признак за идентификация;

Как се взима паспорт за котка?

Ветеринарният доктор, при който водите вашата котка има прави да ѝ издаде паспорт. Не всички ветеринари обаче имат компетенции за това. Единствено ветеринар, който е вписан в регионалната здравна и ветеринарна камера, има право да издава паспорт. Когато избирате ветеринар, който да издаде паспорт на вашето коте, то би трябвало да сте сигурни, че той попада в тази камара.

Колко време би трябвало, с цел да стане подготвен паспортът за котката?

 Паспорт при пътешестване с котка

Да получите паспорта на вашето коте, няма да отнеме доста време. Паспортът може да бъде получен още същия ден. Ветеринарят е този, който прави всички нужни формалности и удостоверява, че всички проби, разказани в паспорта, са направени. След като се направи ваксина срещу бяс, би трябвало да се изчака 21 дни, тъй като чак по-късно тя става настояща. Ако сте решили да пътувате, би трябвало да ваксинирате котката и да й извършите паспорт един месец преди датата, на която ще пътувате.

Колко време е годен паспортът на котката?

Паспортът, който се издава на котката, е годен за неустановен интервал от време.

С какъвто и превоз да пътувате, било то с кола, със аероплан или с транспортен съд, би трябвало да знаете, че котките по никакъв начин не обичат да пътуват и за това би трябвало да се погрижите за техния комфорт по време на пътуването.

Погрижете се да им е комфортно и да не изпитват непотребен стрес. Сложете им комфортна възглавничка в клетката, в случай че ще пътувате със аероплан или комфортно място до вас в колата, с цел да се усещат сигурни и предпазени.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР