Ако искате да добиете представа колко много Amazon разчита на

...
Ако искате да добиете представа колко много Amazon разчита на
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за The Rings of Power

Ако желаете да добиете визия какъв брой доста Amazon разчита на триумф с новия сериал по " Властелинът на пръстените ", имайте поради, че остарялата истинска трилогия на Питър Джаксън по романа на Толкин струваше $281 милиона $.

За съпоставяне, в този момент Amazon Prime Video са похарчили $250 милиона единствено за правата на текста.

И не става дума за текста на " Властелинът на пръстените ", нито за " Хобит ", " Силмарилион ", " Последната ария на Билбо " или " Приключенията на Том Бомбадил ". Компанията на Джеф Безос е отделила четвърт милионсамо за 150 страници - от шестте приложения след края на " Завръщането на краля ".

В тях Толкин споделя събития за времето, в което магьосникът Саурон се открива в Мордор и стартира да построява своята знаменателна кула, за родословните дървета на хобитите, елфическите руни и прочие

И макар че писателят надали си е представял, че Средната земя ще оживее в супергеройски франчайз през 21 век, той сигурно е завещал продължението на работата си на други, пишейки "...ще изрисувам някои от най-невероятните приказки, а други единствено ще очертавам. Всичко в описа ще се свързва в едно магическо цяло, само че ще остави и място за въображението на други мозъци, ръце, ще остави място за още музика и драма ".



С общ бюджет от 1 милиард $, това ще бъде публично най-скъпият сериал в историята на малкия екран.

Първата серия на шоуто ще бъде излъчена на 2 септември по Amazon Prime Video.

Въпреки възмутените мнения към безумните разноски за ТВ продукция, продуцентката Линдзи Уебър твърди, че " парите в действителност са на екрана " и сме склонни да имаме вяра, че е по този начин.

За съпоставяне най-скъпият сезон на „ Игра на тронове “ струваше скромните 90 милиона $.

Онези мозъци и ръце, за които написа Толкин, ще бъдат ръководени от шоурънърите на новия сериал, Джей Ди Пейн и Патрик Маккей, които към този момент оповестиха, че в него влизат всички съществени истории от Втората ера на Средната земя.

Такива истории са изковаването на пръстените, въздигането на Саурон, епичната история на Нуменор и последния Алианс на хора и елфи против Саурон.

Това беше тематиката на откриващата сцена на " Задругата на пръстена ", когато човешка и елфическа войска се изправят против пълчищата на Мордор в подножието на Съдбовната планина, а Исилдур отрязва пръстите на Саурон.



Подобно на " Домът на дракона ", който наблюдава събитията 200 години преди сюжетната линия на " Игра на тронове ", сериалът по " Властелинът на пръстените " ще ни върне много години обратно.

Според информацията, с която разполагаме, следва да забележим по какъв начин Саурон убеждава Келебромбор и ковачите от Ерегион да основат 19 пръстена, които са раздадени на водачите на елфи, джуджета и хора (последните трансформирали се след това в Назгулите, Духовете на пръстена).

Саурон скрито основава още един пръстен, който има силата да господства над останалите.

Знаете:the one, who rules them all...

Очаква се " The Rings of Power " да бъде правилен както на Толкин, по този начин и на Питър Джаксън. Онова, което видяхме от филмовия откъс, припомня образния език на Джаксън: елфическият град Линдън наподобява на Джаксъновия Ривъндейл, елфите наподобяват като познатите ни елфи, същото се отнася и до джуджетата.

Полуръстите, които ще забележим в сериала, наподобяват на малко по-диви и по-малко цивилизовани прародители на хобитите. А в сърцето на сериала ще стои Галадриел, която свързваме с блестящата роля на Кейт Бланшет, която даде на Фродо стъкленицата със звездата Еарендил и го избави от мрака на Мордор.



Този път в ролята на Галадриел ще влезе Морфид Кларк - уелска актриса, родена в Швеция, известна с функциите си в " Личната история на Дейвид Копърфийлд ", " His Dark Materials ", " The Falling " и други

Ще забележим една малко по-различна, не толкоз улегнала Галадриел: в " The Rings of Power " елфката е по-емоционална, изпълнена със боязън, че злото е надвиснало над света, само че останалите не го схващат.

Галадриел е принудена да се избавя в намерено море, където среща новия воин Халбранд - смъртен корабокрушенец, който бяга от предишното си.

Естествено, сериалът по " Властелинът " не е единствената фентъзи продукция, която сега вълнува фенове от целия свят и е забавно да забележим дали " Домът на дракона ", чийто втори епизод чакаме след дни, ще бъде конкуренция на шоуто на Джаксън или двата сериала ще съществуват спокойно и ще радват фентъзи почитателите в равни количества.

Неведнъж към сериала се завихри въпросът дали този път продуцентите ще сексуализират целомъдрения свят на Толкин.

" Хората толкоз обичат този въпрос! ", възкликна преди време продуцентката Линдзи Уебър и сподели, че тематиката е била обсъждана, само че не по метода, по който множеството хора си показват.



" В последна сметка, тук приказваме за една от най-великите любовни истории на всички времена, тъй че естествено, че ще има обич и секс. Но те няма да бъдат показани и интерпретирани по този начин, както в други модерни сериали ", добави Уебър.

Лойд Оуен, който влиза в ролята на Елендил, бащата на Исилдур, преди време прикани сериалът да е повече ТВ преживяване за цялото семейство, в сравнение с низ от брутални секс подиуми и подиуми с принуждение.

" Защо да изключваме избрани хора от прекарването, единствено с цел да включим няколко вулгарни секс подиуми? Светият Граал в малкия екран е дядо, баба, мама, баща и децата да гледат и съпреживяват дружно, едновременно, в една стая. ", разяснява той.

Една сериозна разлика, която ще можем да създадем с филмите на Джаксън, е етническото многообразие в прослойка. Един от елфите ще бъде изигран от пуерториканеца Исмаил Круз Кордова, доста от полуръстите са чернокожи, а чернокожата актриса София Номвет ще играе първата жена-джудже (помните шегите на Гимли по мотива, нали?).

И до момента в който основателите на сериала разясниха, че за прослойка за подбрани най-хубавите, без значение от цвета на кожата им, Номвет, която играе принцесата-джудже Диса, съобщи, че етническото многообразие е било обсъждано и че тя е била наясно през цялото време, че " е належащо в шоуто да има доста по-голямо многообразие измежду типа на героите от Средната Земя ".

" The Rings of Power ", споделя Номвет, " е освен кинематографична гражданска война, само че и революцията на цялата работа на Толкин ". Круз Кордова, който познаваме от " Рей Донован " и " Станция Берлин ", разяснява, че е имало отрицателни мнения, само че те са цената, която заплащат, с цел да се случи смяна.



Наследниците на Толкин са били съществено въвлечени в продукцията и по всичко проличава, че са очаровани от нея.

За съпоставяне, когато се снимаше трилогията на Джаксън, те не бяха част от процеса и Кристофър Толкин, третият наследник на огромния публицист, беше декларирал, че работата на татко му е била " лишена от наличие " в така наречен " екшън филми за младежи ".

Кристофър нееднократно е изразявал отвращението си от комерсиализацията на татко му, който е бил принудително трансфорат в " страшилище, погълнато от своята известност ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР