Ако искаме невероятни забележителности, богата култура и страхотно съотношение цена/качество,

...
Ако искаме невероятни забележителности, богата култура и страхотно съотношение цена/качество,
Коментари Харесай

Най-евтината туристическа дестинация за 2024 г.

Ако желаеме невероятни забележителности, богата просвета и ужасно съответствие цена/качество, Ню Делхи публично е мястото, където да отидем.

Индийската столица преди малко беше определена като най-евтината туристическа дестинация в света за 2024 година, доказвайки, че не е нужно да ограбим банка, с цел да се насладим на страхотно пътуване.

Изследванията на Wethrift преглеждат фактори като цената на настаняването, храната, атракциите и превоза, с цел да проучват местата с най-рентабилен резултат по света, като Ню Делхи излиза на първо.

Градът получава резултат от 69.2 от 80, побеждавайки Ханой във Виетнам (63 от 80), Кайро в Египет (61 от 80) и Истанбул в Турция (59.3 от 80), с цел да заеме челното място.

Според изследването настаняване през уикенда в Ню Делхи за двама души ще ни коства приблизително към 90 лева, до момента в който извършването на покупки на някои съществени артикули в дребен хранителен магазин излиза към 40 лева И това е най-евтиното от всички дестинации в листата, които по никакъв начин не са малко.

Билетите за атракции и туристически обиколки са приблизително към 118 лева, повече от четири пъти по-малко от тези в Канкун и половината от цената в Доха или Барселона. Като се има поради че градът е дом на редица спиращи дъха места - от музея Rashtrapati Bhavan до обекта на международното културно завещание на ЮНЕСКО - гробницата на Хумаюн, несъмнено си заслужава да бъде посетен.

Друго нещо, с което Ню Делхи е прочут, е неговата фамозна кухня, предлагаща улична храна от международна класа на извънредно рационални цени. От Metro ни поучават да се отправим към Jama Masjid за апетитен овнешки бура кебап, към пазара Karol Bagh за идеално фалшифициран chole bhature (специално пържено хлебче) или към Lajpat Nagar, с цел да опитаме пържени момо, които се топят в устата.

Най-хубавото е, че ще похарчим приблизително само около 5 лева за храната. Ако желаеме и напитка, с цел да я преглътнем по-лесно, тя е единствено към 2.50 лева

Транспортът тук също е на ниска цена, като пътуването коства почти под един лев. Можем да се придвижваме в Ню Делхи с таксита или рикши, или да вземем метрото, което предлага високоскоростни услуги до 255 станции в района.

Ако решим да отидем в Ню Делхи, би трябвало да имаме поради рисковите горещини и претъпканите улици. Но откакто вземем нормалните защитни ограничения и следваме формалните препоръки за туристите в района, ще понижим риска от всевъзможни възможни произшествия, които може да зародят по време на пътуването.

Туристите, прекарали известно време в града, хвалят неговия интересен нощен живот, историческата архитектура и огромното многообразие от места за извършване на покупки. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР