Ако искаме да се чувстваме по-бодри, здрави, тонизирани и изпълнени

...
Ако искаме да се чувстваме по-бодри, здрави, тонизирани и изпълнени
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато спрем бялата захар

Ако желаеме да се усещаме по-бодри, здрави, тонизирани и изпълнени с сила, можем да създадем доста малко старания, с цел да реализираме огромни резултати и то единствено за месец.

Комбинацията от здравословно хранене и спорт е единствено стъпка към триумфа, а намаляването на бялата рафинирана захар от ежедневното ни меню оказва огромно въздействие на цялостното ни положение.

Например, знаехте ли, че…

1. Консумацията на рафинирана захар състарява?

В развой, прочут като гликация, захарта се закача към колагена в кожата и други елементи на тялото. Това предизвиква инфектиране и понижава резултата, както на колагена, по този начин и на еластина – протеините в кожата, които и оказват помощ да се резервира млада. Когато тези протеини не работят толкоз добре, кожата вместо еластична и млада, стартира да наподобява суха и състарена.

2. Проблемите с кръвната захар са едни от водещите аргументи за бодърствуване.

Консумацията на захар и рафинирани източници на бърза сила (особено преди лягане) повлияват нападателно на равнищата на инсулина (или кръвната захар). Това може да е сериозна спънка за реализиране на потребен сън.

3. Британски изследвания потвърждават, че захарта в някои случаи може да е по-пристрастяваща от някои опиати.

Водещи лекари считат, че пристрастяването което се получава от честата консумация на захар, е биологично разстройство, задвижвано от хормони и невротрансмитери, които ни карат да жадуваме захар и елементарни въглехидрати.

4. Честата консумация на сладки храни се свързва с трайни увреждания на емайла на зъбите.

Бактериите обичат сладкото и в случай че това е храната, която консумирате най-често те ще се настанят трайно по тях и ще разрушават зъбите ви, причинявайки кариеси и проблеми с венците.

 жена усмивка благополучие Thinkstock

5. Разбира се, гореизброените обстоятелства не значат, че би трябвало да спрете рафинираната захар вечно.

Но просто не прекалявайте! Всичко прекомерно поврежда здравето на тялото и мозъка. Така е и с рафинираната захар. Съвременните проучвания потвърждават връзката сред захарта и болести като главоболие, кожни заболявания диабет.

А с какво да я заобикаляме?

Има задоволително нейни заместители, измежду които стевията и медът. И въпреки всичко, в реда на нещата е да знаем, че в случай че желаеме да влезем във форма, би трябвало да имаме поради, че медът е по-калоричен, по тази причина би трябвало да сме умерени с него, когато сме в режим. Сред заместителите на шоколад, кифлички, вафли, кроасани и други, са да вземем за пример:

Вкусни бисквити

2 обелени настъргани ябълки

1 ч.ч. фини овесени ядки

2 с.л. грис

50 грама кокосово масло

Смесвате съставките, вършиме бисквити, поставяте в тава с хартия за печене и печете 10 минути на 170 градуса. Изчакайте бисквитите да изстинат.

 жена храна фитнес Unsplash.com

Кисело мляко с плодове и ядки
200 г кисело мляко
1 банан
1 киви
30 грама ядки
Смесете съставките и хапвайте с усмивка.

Пудинг с чия
3 с.л. чия
400 г кисело мляко
1 с.л. мед
50 г фурми
Най-напред накиснете семената от чия в киселото мляко и оставете да всмукват течността и да набъбнат. Прибавете меда и фурмите.

А в случай че въпреки всичко се изкушите?

Разхождайте се оптимално доста всекидневно. Например, поставете си изискването да вършиме по 10 000 крачки на ден. Спортувайте интензивно – даже единствено 30 минути извършения дневно усъвършенстват физическото положение.

А по какъв начин се трансформира едно тяло единствено след месец прекъсване на бялата рафинирана захар и влизане в добър хранителен режим в композиция с физическа интензивност – вижте в новото видео от канала Natali's beauty от поредицата „ Влез във форма “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР