Ако инцидентът с горящата баржа с въглища бе станал няколко

...
Ако инцидентът с горящата баржа с въглища бе станал няколко
Коментари Харесай

Специализираната баржа „Русе“ ще съдействие на кораби, изпаднали в бедствие

Ако случаят с горящата баржа с въглища бе станал няколко месеца по-късно, той щеше да бъде премахнат незабавно благодарение на новия кораб „ Русе “

По време на запалването „ Русе “ към момента е бил в тестови режим, разяснява Румен Николов, шеф на Групово дело „ Аварийно-спасителни действия “ към Изпълнителната организация „ Морска администрация “, представен от .

Новият несамоходен кораб бе кръстен публично през месец май в Русе и е закупен по европейски план за 5,7 млн. евро, посредством който България и Румъния покачват транспортната сигурност по река Дунав. Идеята е да се реализира по-добра синхронизация на дейностите при бедствени обстановки, възстановяване на потенциала на избавителните екипи и редуциране на времето за реакция при положение на злополучие.

Освен профилираната баржа „ Русе “ по плана е закупена още една, която се намира в Лом. Целта им е да оказват подпомагане на кораби, изпаднали в злополучие – да вземем за пример при пораждане на пожар, засядане, пробойни и други За напредването на двете баржи ще се употребяват тласкачи на ИА „ Проучване и поддържане на река Дунав “ и на Параходство „ Българско речно корабоплаване “.

По плана още са създадени системи за наблюдаване, продан на информация в действително време, както и съгласуваност на дейностите от българската и румънска страна. Доставена е и интегрирана Географска осведомителна система за транспортна сигурност по река Дунав.

За потребностите на Румънската морска администрация са купени два катера.

Николов изясни, че е направен и признат План за деяние за осъществяване на взаимни интервенции по търсене и избавяне в общия българско-румънски сектор на реката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР