Ако имате собствена градина ще се уверите, че да имате

...
Ако имате собствена градина ще се уверите, че да имате
Коментари Харесай

Вижте правилният начин за засаждане на домати!

Ако имате лична градина ще се уверите, че да имате вкусни зрели домати, създадени от личните ви ръце – не коства доста! Те са толкоз сладки и вкусни, каквито не можете да си купите от магазина. Засаждането на домати не е по никакъв начин мъчно, единствено че в случай че ги засадите в градината си, не е нужно да харчите пари, с цел да ги купувате! Ако послушате нашите препоръки и решите да засадите домати, има и още нещо, което би трябвало да знаете. Ето верния метод за засаждане на домати.

– Засаждайте ги надълбоко: Може да наподобява парадоксално, само че доматите са по-различни от другите растения. Колкото по-дълбоко се засадят, толкоз по-добре ще се вкоренят, което ще ги направи по-издръжливи.

– Алтернатива на дълбокото засаждане: Ако не можете или не желаете да вършиме дълбоки дупки, посадете растението с лек надолнище. Но тук, би трябвало да се уверите, че минимум 5-6 сантиметра от растението са в земята.

– Добри грижи: Растението се нуждае от доста светлина и плодородна почва. Това значи, че би трябвало да обогатявате постоянно почвата с торове и да я поливате всяка седмица с минимум един литър вода.

– Подпирайте растението: Когато растението стане прекомерно огромно, ще би трябвало да го прикрепите към нещо по-стабилно.

– Обогатявайте почвата: Кели Тримбъл предлага натрошени черупки и наслойка от кафе, разредени с вода да се изсипва на растенията. Тази примес оказва помощ да се отървете от охлюви и ускорява почвеното изобилие.

– Бъдете деликатни и отстранявайте непотребното: грижете се за растенията и отстранявайте мъртвите листа. Доматите също могат да бъдат отглеждани в контейнери, по този начин ще вършиме по-малко старания, само че ще би трябвало да похарчите повече, с цел да има позитивен резултат върху добива.

Наслаждавате се на домашно създадени домати?

Не забравяйте да споделите тези препоръки със близки и другари!

Инфо: otbaba

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР