Ако имате проблеми със съня и бихте искали да се

...
Ако имате проблеми със съня и бихте искали да се
Коментари Харесай

Има 5 неочаквани ползи за здравето от секса

Ако имате проблеми със съня и бихте желали да се чувствате по-добре, може би нямате потребност от доктор, а от... повече секс!
Оказва се, че освобождението на хормони по време на фамилиарност работи добре освен на тялото, само че и на настроението ни. Докато вършим секс се отделят ендорфин, тестостерон, окситоцин и естроген. С напредването на възрастта, производството на хормони понижава и това се вижда в по-голяма степен при дамите, в сравнение с при мъжете.
Ето за какво, колкото по-често се наслаждавате на фамилиарност, толкоз по-млади ще се чувствате. А ето какви други изгоди бихте имали от постоянните сесии под завивките:

Редовният секс има противостареещ резултат
Всеки път, когато изпитвате оргазъм, тялото освобождава тестостерон и естроген – хормоните, които са виновни освен за нашето репродуктивно здраве, само че и за положението и хубостта на нашата коса, кожа и кости. Благодарение на тях, ще се радвате и на добре функционираща сърдечносъдова система.

Може да размени кардиотренировка
Посещението във фитнес залата може да не е обичано на всеки. Можем да сменяем досадното тичане на пътека с по-кратка или по-дълга любовна сесия с обичания човек. Ласките ще създадат кожата ни по-блестяща, сърцето ни по-здраво, а ставите и мускулите – по-издръжливи!

Ще усъвършенства съня ви
Забързаният темп на живот и стресът водят както до изтощеност, по този начин и до неспособност да се насладим на първокласен сън. Експерти настояват, че колкото повече време прекарваме в фамилиарност под завивките, толкоз по-лесно ще заспиваме. Важно изискване това да се случи е, в случай че креватните занимания се увенчаят с оргазъм.

По-здрава имунна система
Изследователи от университета „ Уилкс “ (Пенсилвания), са открили, че правенето на секс един-два пъти на седмица усъвършенства имунната ни отбрана, като оказва помощ на организма да се бори с вируси и настинки, облекчавайки признаците им и редуцирайки времето за изцеление.

Ще ви помогне в битката със напрежението
Проучвания демонстрират, че хора, които се любуват на интимни милувки по-редовно, се оправят по-успешно със напрежението на работното място. Сексът оказва помощ за контролиране на кръвното налягане, когато човек е изложен на стресова обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР