Ако имате нужда от ефикасен домашен уред за кардио тренировка,

...
Ако имате нужда от ефикасен домашен уред за кардио тренировка,
Коментари Харесай

Как се използва кростренажор – съвети от специалистите

Ако имате потребност от сполучлив домакински апарат за кардио подготовка, предлагаме ви да се снадите с кростренажор. Освен че ще усъвършенства аеробната ви форма, той ще ви помогне и да постигнете по-добра кондиция на мускулите на ръцете и краката. Всъщност това е многофункционален апарат, който се употребява елементарно и не натоварва прекалено много ставите - съвършен метод да упражнявате цялото си тяло. Как? Сега ще ви разкажем.

Каква работа прави кростренажорът

Движенията, които ще вършиме на този апарат, съставляват сърдечно-съдово упражнение. Ако настроите уреда да се движи по-лесно, ще упражнявате сърцето си. При този вид ще горите относително малко калории.

Но тренировките с са и съвършен метод за създаване на мускули. За да го движите, би трябвало да задействате мускулите и на краката, и на ръцете. Ако извършите настройката по този начин, че да изпитвате повече противодействие, ще получите по-добра мускулатура и тонус.

Как се употребява кростренажор

Не е по никакъв начин комплицирано. За да се качите на уреда, първо сложете краката на педалите, стъпете и хванете ръкохватките с ръце. Сега към този момент можете да започнете да се движите.
 Снимка 591815

В началото координацията може да ви се стори малко сложна, само че бързо ще я овладеете и ще започнете с същинската подготовка. За да е по-лесно, първо придвижете десния крайник напред. Ще забележите, че дружно с него се движи и ръкохватката на дясната ръка. След това натиснете напред с левия крайник и ще усетите по какъв начин лявата ръка го следва. Продължавайте да се движите по този метод, редувайки десен и ляв крайник, като в това време се стараете да включвате и ръцете, вместо да ги оставяте да се движат единствено с помощта на краката.

Сега към този момент можете да настроите машината съгласно потребностите си. Всеки кростренажор има конфигурация на съпротивлението, с цел да може усилието да става по-силно или по-слабо. Настройте го по този начин, както ви е належащо.

Тренировка с кростренажор за начинаещи

Разбира се, не е добре да се хвърляте през цялото време в доста сложни и изморителни тренировки. Препоръчваме да започнете с 10 минути на по-ниска степен на противодействие и лека-полека да стигнете до 30-минутни сесии. Може също по този начин и да вдигате последователно степента на компликация. Ако прекарвате по 30 минути на приблизително равнище на кростренажора, може да очаквате, че ще горите по приблизително към 200 калории.

Перфектната подготовка за начинаещи би съдържала: загряващи 5 минути на ниска степен (например 3), 20 минути с периодично повтаряне на степени 5 и 7 през 2 минути, и 5 минути изстудяване, още веднъж на степен 3.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР