Ако имате навика да ядете захарни изделия денонощно, няма да

...
Ако имате навика да ядете захарни изделия денонощно, няма да
Коментари Харесай

Вреди от консумацията на захарни изделия

Ако имате навика да ядете захарни произведения непрекъснато, няма да е неприятно да се запознаете с тази публикация.. Освен че отваря вратата за разнообразни зъбни проблеми, този табиет заплашва и цялостното ви здраве. Това е по този начин, тъй като сладките съдържат огромно количество захар и проучванията демонстрират, че тя е на практика отровна за нашите тела, доста по-лоша даже от солта. Добре е да ядете малко захар, защото тя зарежда мозъка ви и ви дава сила, само че несъразмерните количества несъмнено е много нездравословно.
Ето някои от нездравословните резултати от яденето на прекалено много захарни произведения.
1. Те скапват зъбите ви.
Обикновено дъвчете храната си и по-бързо я поглъщате. Когато ядете сладкиши обаче, сте склонни да ги смучете безпределно. В резултат на това зъбите ви безусловно се къпят със захар. Тъй като захарта е елементарно смилаема, нездравословните бактерии в устата ви се хранят с нея и се развъждат бързо. Тези бактерии могат да причинят редица зъбни проблеми, които включват язви в устната празнина, разрушение на емайла, болести на венците и кариес.
 Как да ядем по-малко сладко без да се изтезаваме Как да ядем по-малко сладко без да се изтезаваме
Лесно е да посъветвате някого да се откажете от сладкото, само че е мъчно да се извърши. Вече не е толкоз ужасно! Достатъчно е да намалит...
2. Те карат равнищата на кръвната Ви захар да скочат и спадат.
Яденето на захарни произведения кара равнищата на кръвната Ви захар да се покачват за малко, а по-късно скоро се срутват. Флуктуиращите равнища на кръвната захар водят до безпокойствие, промени в настроението, отмалялост, главоболие и предпочитание за още повече захар.
3. Отслабват имунитета ви.
Организми като бактерии напряко процъфтяват върху захарта, тъй че яденето на доста сладкиши може да докара до тяхното размножаване непропорционално, което ще докара до по-голяма възможност да се разболеете.
4. Те повреждат черния дроб.
 Солено или сладко обича да похапва всяка от зодиите (Част 1)? Солено или сладко обича да похапва всяка от зодиите (Част 1)?
Знаете, че на всеки от нас вкусовите желания са разнообразни. Едни обичат да похапват повече сладкиши, до момента в който други са фенове на...
Преди захарта да попадне в кръвта ви, тя минава през черния дроб, който я разгражда. Ако ядете доста сладки неща, черният ви дроб би трябвало да работи изключително, с цел да преработи захарта и да я трансформира в лой. С течение на времето някои от мастните частици се забиват в черния дроб, което води до мастна чернодробна болест.
5. Те ви карат да качвате килограми.
Що се отнася до сладкишите и бонбоните, е мъчно да се изяде единствено едно късче, нали? Те са толкоз дребни, че не осъзнавате какъв брой в действителност ядете. Започвате с една или две, по-късно ядете още няколко и преди да се усетите, сте изяли цяла шепа. Тези сладки се състоят от празни калории, които се усвояват бързо и в действителност изразходват минералите на тялото ви по време на храносмилането. Те нямат протеини, здравословни мазнини, витамини, минерали или ензими.
6. Те вършат организма ви резистентен на инсулин, което може да докара до диабет, рак и какво ли още не.
Инсулинът е хормонът, който разрешава на глюкозата (кръвната захар) да навлезе в клетките от кръвния поток. Яденето на прекалено много захар може да попречи на инсулина да работи както би трябвало, което прави клетките устойчиви на него. Това е известно като инсулинова устойчивост и може да докара до няколко здравословни положения като метаболитен синдром, затлъстяване, сърдечно-съдови болести, рак и диабет вид 2.
 Солено или сладко обича да похапва всяка от зодиите (Част 2)? Солено или сладко обича да похапва всяка от зодиите (Част 2)?
Везни Везните избират сладките храни, само че заобикалят да ги купуват от магазина. Те са склонни да прекарат през целия ден в кухнята, само че накра...
7. Те ви пристрастяват.
Захарта е като опиат, защото задейства центъра за заплащане в мозъка, което го прави пристрастяващ. За разлика от естествените храни, яденето на захар провокира отделянето на доста количество допамин, и тъкмо това води до непрекъснат апетит и пристрастяване.
8. Те повреждат сърцето ви.
Захарта въздейства върху изпомпващия механизъм на сърцето ви, усилва коремното затлъстяване, покачва триглицеридите, неприятния холестерол (ЛДЛ), равнищата на кръвната захар и инсулина и усилва възможностите ви да пострадате сърдечна непълнота.
Надяваме се въпреки всичко да сме ви повлияли с изброените неща и в случай че в действителност прекалявате със потреблението на захарни произведения, съществено да се замислите за вашето здраве и радикално да измененията режима си на хранене.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР