Ако имате мазна кожа, знаете колко трудно е първо да

...
Ако имате мазна кожа, знаете колко трудно е първо да
Коментари Харесай

Какво да знаете за фон дьо тена, ако имате мазна кожа

Ако имате мазна кожа, знаете какъв брой мъчно е първо да откриете декор дьо загар с положително покритие, а по-късно да съумеете да го задържите на лицето си през целия ден.

BB кремовете не са алтернатива за вас, а даже продуктът да е първокласен, в късния следобяд наложително забелязвате лъщене на повърхността на кожата. Критичен в тази ситуация е методът на нанасяне и верните стъпки, както и няколко дребни трикове от гримьорите, които споделят по какъв начин те самите нанасят декор дьо загар, който остава на мястото си чак до вечерта.

Дълбокото разчистване е преди всичко

За девойките с мазна кожа е доста значимо да я почистят в дълбочина, преди да стартират да нанасят какъвто и да било грим. В противоположен случай омазняването няма да разреши на никой артикул да се задържи на лицето за дълго време, а досадното лъщене, изключително в Т-зоната, ще се появи на някой стадий от деня. Специалистите предлагат при измиването на лицето с подобаващ артикул заран да се употребява и четка, която ще спомогне за проникването на съставките му в порите и отпушването им, а и за премахването на мъртвите кафези от горния пласт на кожата.

 Какво да знаете за декор дьо тена, в случай че имате мазна кожа

Нанесете овлажнител на водна основа

Нещото, което не би трябвало да вършиме, в случай че имате мазна кожа, е да нанасяте тежки кремове и артикули, съдържащи масла, преди да нанесете декор дьо тена. Вместо тях потърсете матиращи дневни кремове и овлажнители на водна основа, които ще хидратират и приготвят кожата ви, изравнявайки фините линии, само че без да ѝ придават лъщящ резултат. Благодарение на това, че те заглаждат повърхността ѝ, количеството декор дьо загар, който употребявате, ще е доста по-малко, а резултатът – по-естествен.

Изберете матиращ декор дьо загар

Това сигурно ще ви се стори като явен избор, само че трикът в действителност се крие в това по какъв начин ще го нанесете. Не би трябвало да размазвате еднообразно количество по цялото лице, защото в зоните, в които кожата е по-мазна, той се всмуква друго. Покритието при тях би трябвало да е по-малко, за разлика от останалите места и наложително най-после би трябвало да завършите с пудра, която ще ви помогне да постигнете и по-добро покритие.

Доверете се на по-силните формули

Идеалното покритие ще постигнете, в случай че смесите декор дьо загар на водна основа или овлажнител с искра с малко коректор. Коректорите са по-силно пигментирани и по тази причина при нанасяне покриват много по-лесно , по тази причина експертите поучават девойките с мазна кожа наложително да съчетават коректор с декор дьо загар, защото един артикул няма да бъде задоволителен за прикриване на проблематичните зони.

 Какво да знаете за декор дьо тена, в случай че имате мазна кожа

Изпробвайте този трик с праймър

Основата за грим нормално се нанася преди декор дьо тена, както подсказва и името ѝ, само че в случай че откриете прекрасен артикул с матиращ резултат, можете да го употребявате в Т-зоната и на всички места, където кожата ви се омазнява повече, откакто сте сложили декор дьо загар. Съвсем малко количество на върха на пръста, нанесено с леко потупване ще е задоволително да се оправи с непотребния себум, попивайки в дълбочина и матирайки. 

Пропуснете пудрите с блясък 

Бронзантите и пудрите с блестящи частици са най-големия призрачен сън за девойките с мазна кожа. Вместо тях, гримьорите предлагат напълно елементарни транспарантни или матиращи пудри, които елементарно попиват омазняването , за разлика от другите артикули, обещаващи кадифен финиш и положително покритие. Не ги нанасяйте с пухчета и гъби, а с дебела четка, с която вземате на върха ѝ и леко потупвате, вместо да размазвате себума надолу по цялото лице.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР