Ако имате дружелюбно куче, което се разбира добре с чужди

...
Ако имате дружелюбно куче, което се разбира добре с чужди
Коментари Харесай

Как да подготвим кучето за гостите у дома

Ако имате отзивчиво куче, което се схваща добре с непознати хора, тогава евентуално няма да имате проблем да поканите посетители в дома си. Но не всички домашни любимци обаче са гостоприемни и не всички кучета се усещат удобно с непознати хора в дома си. В този ред на мисли, Да поканите посетители в дома си, когато имате ново или пламенно куче, може да се окаже предизвикателство. Но малко образование - както за вашето куче, по този начин и за вашите посетители - може да направи визитите по-приятни за всички.

Добрите маниери към гостите не са нещо, което вашето куче ще научи незабавно. За всяка обстановка е друго, само че множеството кучета прекарват няколко седмици в тренировки, преди да могат сполучливо да употребяват новооткритите си познания в действителни обстановки. Ако планирате да отворите дома си за Коледа, ще би трябвало да започнете да обучавате кучето си за случая най-малко месец преди този момент. Ранното започване е първата стъпка, а по-късно би трябвало да продължите. Планирайте да посветите дребна част от всеки ден на образованието на вашето куче, като за задачата от време на време употребявате единични визити на съседи и другари.

Посрещането на посетители

Голяма грижа за притежателите на кучета е скачането. Затова е нужно кучето ви да остане умерено в седнало или легнало състояние, до момента в който на вратата се звъни и гостите влизат. Ако кучето стартира да скача и лае, можете да помолите гостите да не му обръщат внимание. Кажете им да му обръщат тил, да заобикалят зрителен контакт, да приказват с него, да го галят и да го потупват. След като кучето осъзнае, че държанието му не му притегля вниманието, което желае, то в последна сметка ще се откаже.

Факт е, че даже да се карате на кучето си за неприемливото му държание, вие още повече ще му притегляте вниманието, тъй че е по-добре да запазите успокоение. Практикуването на посрещане на посетители със съседи или другари може да помогне на вашето куче да свикне с идването на непознати хора в дома ви.

След като гостите ви са в дома ви, в случай че кучето ви към момента не се е успокоило, може би е най-добре да го изведете в друга стая, където има легло, вода и играчки, с цел да може да се успокои безвредно и да избегне пострадването на някого.

Просенето от масата за вечеря

 Куче и посетители

Когато сервирате храна на масата, типично за множеството кучета е да стартират да просят. Отказът от неприятен табиет, без значение дали е скачане или просене, има същата формула: не „ подхранвайте “ неприятното държание. Вашето куче би трябвало да бъде пренебрегнато, с цел да научи, че суетенето и моленето няма да му донесе това, което желае. Помолете гостите си да се въздържат от контакт с очите или от допиране на кучето ви, до момента в който ядат, и в никакъв случай не предлагайте лакомства от масата. Да не давате на вашето куче храна от вашата софра би трябвало да е предписание даже да нямате посетители, което ще помогне да обучите кучето си да се държи добре, когато гостите се хранят.

Подкупването на вашето куче с лакомства, когато то има неприятно държание, като да вземем за пример скачане по гостите, е противопоказно за образованието. Поощренията и премиите би трябвало да се употребяват единствено когато кучето ви прави това, което желаете, а не с цел да го откажете да прави неприемливи неща. Можете да му предложите премия, в случай че в последна сметка се откаже да се държи неприятно с гостите и единствено се отдръпна умерено.

Нощувка на гостите в дома ви

Ако гостите ви остават да пренощуват, пробвайте се да запазите нормалния график кучето си. Разбираемо е, че не можете да поддържате нещата безусловно същите, само че вашето куче ще се усеща по-комфортно с гостите на къщата, в случай че те не нарушат изцяло неговата рутина. Като най-малко се уверете, че то яде, спи и върви до тоалетната едновременно, както постоянно.

Лесно е обаче да забравите за разходката на кучето, когато кухнята ви е цялостна с братовчеди, а всекидневната е затрупана от свекърите ви. Пропускането на упражненията обаче няма да ви направи никакви услуги. Няма значение дали вашето куче е разгорещено, нервно, уплашено или обезпокоително – то се нуждае от постоянни извършения. Без него цялата тази неизползвана сила ще се натрупа. Когато кучето ви не може да я задържи повече, може да се случат пагубни неща.

Деца на посетители

 Подготовка на кучето за гостите

Ако имате деца на посетители, би трябвало да прецените дали вашето куче нормално е умерено и нежно или елементарно възбудимо и палаво в наличие на деца. Ако смятате, че вашето куче не може да взаимодейства добре с дете, може да е добра концепция да го държите в друга стая, в която обаче да му осигурите уют и всичко нужни, с цел да не го усети като наказване. Децата посетители също би трябвало да бъдат инструктирани по какъв начин да се държат, в това число да не галят прекомерно мощно, да не го нервират, да не го хранят и така нататък И в никакъв случай, в никакъв случай не оставяйте кучето си единствено с непознато дете. Дори и най-уравновесеното куче може да ухапе, в случай че е засегнато или уплашено.

Защо е значима подготовката на кучето за посетители

Независимо дали вашите другари и семейство остават за час или седмица, визитата ще премине по-гладко, в случай че кучето ви не бъде изолирано. Не забравяйте, че това е и неговата къща. То няма думата кой ще е поканен или какъв брой време ще остане. То не заслужава да се усеща нервно или неловко, само че в това време не желаете гостите ви да се нервират от държанието на вашето буйно куче. Опитайте се да следвате горните препоръки, с цел да сте сигурни, че представянето на вашето куче на гостите е допустимо най-успешно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР