Ако имате болки в кръста, не сте сами. Половината хора

...
Ако имате болки в кръста, не сте сами. Половината хора
Коментари Харесай

7 лоши навика, които причиняват болки в кръста

Ако имате болки в кръста, не сте сами. Половината хора изпитват такива болки. И макар че доста хора избират медикаменти за облекчение на болката, това не постоянно е най-ефективният метод за справяне, написа jenite.bg. Всъщност смяната на някои неща, които вършим всекидневно, може да ни помогне да разгадаем казуса от корените му.

Ето кои са навиците, които предизвикват болки в кръста:

1. Носите тесни поли и високи токчета

Полите вид " молив " наподобяват ужасно, само че могат да причинят болки в кръста. Тесните поли могат да лимитират придвижването в бедрата, което предизвиква натоварване на гръбначния дирек. Същото се случва, когато обуете чифт високи токчета: тези обувки нареждат краката ви на неестествена височина, което от своя страна кара мускулите в долната част на гърба да се изместват и напрягат. За да се насладите на модата, без да жертвате здравето си, заложете на поли, които разрешават на краката ви да се движат свободно и изберете обувки с по-ниски токчета.

2. Често пиете газирани питиета

Пиенето на сладки и газирани питиета не е най-здравословният метод да поддържате силата си и с изключение на доста други опасности за здравето, те могат да влошат и болките в гърба. Навикът да пиете газирани питиета може да докара до камъни в бъбреците, които могат да причинят мощна болежка в кръста. Пиенето на газирани питиета също води до газове в храносмилателната система и оказва напън върху гръбначния ви дирек. Ако гърбът ви боли след изпиване на чаша кока-кола, може би е време да помислите за увеличение на приема на вода.

3. Стресирани сте

Когато тялото ви освобождава хормони на напрежението, това кара мускулите ви да се стегнат инстинктивно. Напрежението в мускулите от своя страна води до мъчителни чувства във врата, раменете и гърба. Проучванията демонстрират, че включването на релаксация в всекидневието ви може дейно да понижи болката в гърба.

4. Спите на неверната възглавница

Когато спите на прекомерно огромна възглавница, може да ви хареса комфортното чувство, само че да ненавиждате произлизащата от това болежка в гърба и кръста. Повечето възглавници слагат главата ви в неестествено състояние, което оказва напън върху врата и гръбначния дирек, причинявайки болежка и неприятен сън. Ако не можете да си визиите да спите без възглавница, намерете такава, която се приспособява към вашите лични размери и сложете друга сред или под коленете си.

5. Миете чиниите по неверен метод

Навеждането над мивката, до момента в който миете чиниите, оказва напън върху долната част на гърба, което кара мускулите в тази област да се напрягат. Когато поддържате тази позиция в продължение на няколко минути, може да наранявате гърба си всекидневно. За да избегнете напрежение в долната част на гърба, поставете единия крайник на малко столче. Това ще ви помогне да коригирате стойката си и да ви защищити от разпъване на гърба.

6. Често ходите по стълбите

Въпреки че изкачването и слизането по стълбите нормално се смята за здравословен табиет, това не е най-хубавият метод да поддържате форма, в случай че имате болки в кръста. Ако страдате от болки в коляното или гърба, по-добре е да се консултирате с Вашия доктор, преди да употребявате стълбите като метод да се движите повече.

7. Четете в леглото

Навикът да прочетете няколко страници от обичаната си книга, преди да заспите, може да докара до вдървеност в раменете и гърба. Когато се отпускаме, до момента в който четем в леглото, това води до напрежение в гръбначния дирек и мускулите в долната част на гърба, което води до болежка. Ако четенето на книга преди сън ви оказва помощ да се отпуснете след претрупан ден, инвестирайте в стол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР