Ако имаше класация за най-вкусни кифлички, тези щяха да са

...
Ако имаше класация за най-вкусни кифлички, тези щяха да са
Коментари Харесай

Кифли с пълнеж от яйца и сирене

Ако имаше ранглиста за най-вкусни кифлички, тези щяха да са в топ три!

Необходими Продукти

● брашно - 2 1/2 ч.ч
● квас - 1/3 кубче
● сол - 1/2 ч.л
● захар - 1/2 ч.ч
● яйца - 1 бр.
● прясно мляко - 125 мл.
● олио - 50 мл.
● жълтъци - 1 бр. за намазване
● олио - 1 ч.л за намазването
● яйца - 1 бр. малко за заряд
● сирене - 90 г за заряд

Начин на подготвяне

Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/3 от кубче прясна квас, дружно със захарта и разбъркваме. Трябва маята и захарта хубаво да се размие. Пресяваме брашното със решето в бездънен съд.

В брашното си вършим кладенче и в него слагаме 1 яйце, сол, олиото, прясното мляко със захарта и маята. Замесваме тестото и го оставяме да втаса за 40 мин. Покриваме на топло. След като към този момент е оголемило размера си тестото го разделяме на 10 елементи. От частите с ръце оформяме топки с равни размери.

Набрашняваме си масата на която ще оформяме кифлите. Всяка от топките я точим с точилка на елипса, на единият и край би трябвало да е по продълговат.В купа си разрушаваме едното яйце и вътре слагаме към 90 г сирене натрошено. С лъжица си слагаме от сместа за пълнежа в издължената част на кифлите, а в по - необятната вършим по две внезапни, като върха им да гледа към издължената част. Навиваме кифлите от тясната към необятната част.

Нареждаме кифлите в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга, тъй като в допълнение ще са надуят при втасването. Оставяме кифлите да втасат 20 мин. Разбиваме си 1 жълтък и 1 ч.л. олио в дребен съд и с помощ на четка мажем кифлите след ката втасат. Печем ги на 180 градуса в загрята фурна до прелестен цвят и откакто се изпекат добре.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР