Ако имаме стандартно работно време и по-голямата част от деня

...
Ако имаме стандартно работно време и по-голямата част от деня
Коментари Харесай

Кога да тренираме - преди или след работа

Ако имаме общоприетоо работно време и по-голямата част от деня си прекарваме в офиса, евентуално ни е мъчно да намираме време и за постоянни тренировки. Сутрин доста ни се спи, вечер сме изтощени и желаеме да разпуснем.
Прочетете още
Е, в случай че желаеме да изглеждаме и да се усещаме добре, ще би трябвало малко да нарушим комфорта си. Затова е значимо да знаем по кое време е по-добре да се отправим към залата, с цел да бъда заниманието ни оптимално дейно.

Вечният въпрос по кое време да упражняваме - преди или след работа, в този момент отново е на дневен ред поради ново проучване на учени от University of Sydney. Те потвърждават, че хората, които упражняват вечер, имат по-нисък риск от развиване на сърдечно-съдови болести и преждевременна гибел спрямо тези, които спортуват заран.

 Снимка 660942

Обект на наблюдаване са над 30 хиляди души със затлъстяване на междинна възраст 62 години в интервал от осем години. Тези, при които физическата интензивност е след 18 часа, рискът от преждевременна гибел е с 61% по-нисък, а от сърдечни болести - 36% спрямо тези, които не спортуват.

Предпочитащите тренировките заран пък получават едвам на половина от тези изгоди - надлежно 33 и 17% по-малък риск. Следобедните извършения от 12 до 18 часа също се оказват по-малко ефикасни от вечерните.

Учените допускат, че тази разлика се дължи на няколко аргументи. Първо, има разлика в равнищата на кръвна захар в другите елементи на деня и те постоянно са по-високи в неговия край. Ако упражняваме, когато кръвната захар е по-висока, мускулите изтеглят непотребното количество от кръвния поток и я използват като гориво. А това ни усилва количеството изгорени мазнини и ни дава повече енергия. Така при постоянни тренировки можем елементарно и дейно да поддържаме мечтаната форма.

 Снимка 660941

Също по този начин разнообразни проучвания потвърждават, че когато упражняваме вечер, това води до понижаване на стойностите на кръвното налягане през нощта, а оттова и до понижаване на риска от сърдечно-съдови болести. Освен това се понижава рискът от развиване на инсулинова устойчивост, която постоянно предшества диабета.

А има и друго - спортуването в края на претрупан ден е ефикасен метод да се отърсим от напрежението, което ще ни помогне да спим по-добре и ще понижи риска от преяждане с нездравословни храни тогава, когато най не е целесъобразно - преди лягане, написа Daily Mail.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР