Ако имаме право на последно желание - бихме си пожелали

...
Ако имаме право на последно желание - бихме си пожелали
Коментари Харесай

Вратни пържоли върху гъби

Ако имаме право на последно предпочитание - бихме си поискали още една порция от тези нежни вратни пържоли с гъби!

Необходими Продукти

● свинско месо - 4 вратни пържоли
● гъби - 1 кг кладница, кралски печурки, боровки или други
● лук - 2 глави кромид
● черен пипер - 1 к.л.
● копър - 1 връзка
● бульон - 1 кубче гъбен
● лой - 1 к.ч. растителна
● масло - 60 година краве масло
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Съвсем леко начуканите вратни пържоли овкусете от всяка страна със сол и черен пипер и намажете с растителна лой. Оставете в ледник за към 30 минути, с цел да поемат подправките. В това време почистете гъбите и ги нарежете на филийки, а остарелия лук – на ситно.

В бездънен тиган, най-добре в уок, сложете част от останалата лой, задушете първо лука, прибавете гъбите и натрошете гъбения бульон. Оставете да се задушават на спокоен огън за 10 минути. В това време изпечете пържолите на скара до мечтаното от вас равнище.

В тигана, където се готвят гъбите, ще се е образувал благоуханен сос, овкусете го с кравето масло, останалия черен пипер и копъра. Долейте 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте добре и поставяйте всяка изпечена пържола върху по този начин приготвените гъби.

Без да разбърквате, редете пържолите една до друга или една върху друга. Захлупете с похлупак и оставете на безшумно шупване за към 15 минути. Когато поднасяте, разполагайте пържолата и я поливайте с отделения апетитен гъбен сос. Можете да поднесете със свежа салата или задушени зеленчуци.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР