Ако имаме добри учители, ще имаме специалисти по всички останали

...
Ако имаме добри учители, ще имаме специалисти по всички останали
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учителят е професия на бъдещето, няма да има роботи учители

Ако имаме положителни учители, ще имаме експерти по всички останали специалности. Учителят е специалност на бъдещето и след 20-30 години огромна част от специалностите няма да ги има, само че е несъмнено, че ще има учители. Няма да има роботи учители, само че ще има потребност от учители на роботите и сме длъжни да влагаме в учителите, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на Десетата национална отчетно-изборна конференция на Синдиката обучение към КТ " Подкрепа ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Министърът сподели, че е посетил към този момент 88 общини и на всички места е разговарял с учители и с представители на образованието. По мотив на изразените рецензии на конференцията към делегираните бюджети на учебните заведения, министърът съобщи, че в случай че те се отстранен, шефовете на учебните заведения " ще вървят да се молят за двата топа хартия на общината и ще попаднат на някой запънат счетоводител ". Тогава учителите ще са по-спокойни, тъй като финансирането няма да зависи от броя на учениците, те ще могат да се изключват, ще се понижи междинната пълняемост на паралелките и ще се резервира броят на учителите, само че по този начин ще създадем просветителната система по-изключваща, разяснява министър Вълчев. И означи, че в този момент живеем в друго общество и не може да се върне предишното, колкото и да го желаеме. Имаме проблеми, само че формулата е всички в образованието да ги вземат решение дружно - учители, шефове и родители, уточни министър Вълчев. По думите му, в случай че желаеме да създадем обществото по-добро, би трябвало да се положат оптимални старания, с цел да се възпитат днешните деца и родителите да станат сътрудници на учебното заведение.

Голяма част от родителите са виновни и те почитат учителите, учебното заведение и детската градина, сподели министър Вълчев. Той заяви, че изследване е посочило, че нападателните родители са сред 2 и 10 %, и когато учителите се сблъскат с тях, " се самозатварят ". Трябва да се усъвършенства възпитателната работа в учебно заведение и ще използваме Стратегията за просветителната работа в просветителните институции, съобщи Красимир Вълчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР