Ако има законопроекти за промяна на Конституцията, независимо от кого

...
Ако има законопроекти за промяна на Конституцията, независимо от кого
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Ако някой смята да променя Конституцията в тесен кръг, ефектът няма да бъде добър

Ако има законопроекти за смяна на Конституцията, без значение от кого и какви хрумвания има в тях, редното е те да се оповестят, с цел да могат всички хора да си кажат мнението и да има спор. Това съобщи за Българска телеграфна агенция деканът на Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. доктор Даниел Вълчев във връзка с политическите поръчки за смяна в Конституцията. Коментара си той направи преди началото на днешната гала по полагане обичайна Клетва на посветилите се на правото в парка на Военната академия „ Г. С. Раковски ".

Всички, които желаят да трансформират Конституцията, постоянно би трябвало да помнят, че неслучайно тя се назовава публичен контракт - главните правила, по които обществото живее. И в този смисъл, в случай че някой счита да го направи това в стеснен кръг, резултатът няма да бъде добър, разяснява още проф. Вълчев. Никакво препускане, никакво бързане не е целесъобразно, когато става въпрос за такива промени, счита той.

Преди ден правосъдният министър Атанас Славов разяснява пред публицисти в Народното събрание, че беседва с всички политически партии главно за нуждата от конституционни промени. Според него в този развой би трябвало да вземат участие всички. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР