Ако има шанс да бъде формирано анти-Пеевски правителство, то ние

...
Ако има шанс да бъде формирано анти-Пеевски правителство, то ние
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако има шанс да бъде формирано правителство анти-Пеевски, длъжни сме пред нашите избиратели да го направим

" Ако има късмет да бъде образувано анти-Пеевски държавно управление, то ние сме длъжни пред нашите гласоподаватели да го създадем. " Това съобщи в изявление за „ 120 минути " по Би Ти Ви подалият оставка като ръководител на " Да, България " Христо Иванов във връзка предлагането на ДСБ, отправено в неделя към обединението ПП-ДБ, да изиска третия мандат за сформиране на техническо държавно управление.

" Интересът на българските жители е да си върнем републиката и да не позволим Пеевски да я излапа. Много е належащо в този парламент да се направи инспекция дали може да се сформира болшинство от партии, които са подготвени да работят поредно за унищожаване на модела " Пеевски ". Той не е просто един човек, а притежател на технология, на един модел на реализиране на власт. За да се премахме този модел, би трябвало да се приложат тези промени, които предложихме с меморандума от февруари ", сподели Иванов. И подсети това, което е казвал неведнъж до момента - че ротационната формула на ръководство на ПП-ДБ с ГЕРБ е била счупена, тъй като промените, препоръчани в меморандума във връзка с правосъдната власт, регулаторите и службите са били непоносими за Пеевски и той е принудил Борисов да отидем на избори.

" Ако ГЕРБ са подготвени да се освободят от въздействието на Пеевски, това ще проличи по готовността им да се върнем към диалога за тези промени. Това е пробата, няма различен. Ако има такава подготвеност, тя би трябвало да бъде употребена и този парламент би трябвало да даде време ", сподели Иванов. Според него ролята на техническото държавно управление е да извърши минимални задания и да даде време на Народното събрание да свърши избран размер работа, изключително що се отнася до упоменатите промени, и да приключи присъединението на България към еврозоната.

Помолен да разяснява разтърсванията в Движение за права и свободи по оста Пеевски - Доган, Христо Иванов счита, че развръзката е предизвестена. " Чудовищното дете на пленената страна Делян Пеевски се опита да вземе кормилото, да поеме контрола, да изяде всичко. И сега виждаме някакви опити да бъде спрян ", сподели Иванов. Според него днешното документално изказване на Пеевски е белег за това, че той явно е чакал, само че не е бил признат от Доган и му се е наложило да излезе с тази многословна молба, което издава суматоха. А това е прекомерно нехарактерно за стилистиката на Пеевски и явно нещата са стигнали до точка на изкривяване.

Според Иванов сега жителите не са изправени пред честен избор сред по-голямото или по-малкото зло, сред Пеевски и Доган, тъй като този избор е фиктивен. " Големият въпрос е да върнем часовника обратно, да върнем процеса на завземане и корумпиране на властта и да опитаме да обърнем наклонността ", сподели политикът.

Според Иванов Бойко Борисов не е желал първият мандат да успее, тъй като е щял да изпадне в ситуацията на премиера Денков - да дава отговор за властта, а Пеевски да я употребява. След неуспеха на проектокабинета " Желязков " пък Пеевски е изискал да отидем на бързи избори, с цел да овладее Движение за права и свободи, като презареди и въздействието си върху правосъдната власт и службите.

" Пеевски дружно с Борислав Сарафов са си сложили за цел да бъде съборена правосъдната промяна, да имаме безотговорен основен прокурор за 7 години и да могат да конфигурират нов ръководител на Върховния административен съд ", сподели Христо Иванов. Той изрази вяра, че членовете на Конституционния съд, който, по думите му, е съд по име, само че в огромна степен по наличие е част от политическата система, ще схванат, че е доста по-разумно резултатите от конституционната правосъдна промяна да бъдат контролирани от законодателството, което ще я продължи.

Христо Иванов призна, че от дълго време, само че не изключително сполучливо се води диалог в обединението ПП-ДБ за реформирането и надграждането ѝ. Той обаче е уверен, че " Да, България " и ДСБ гледат в една посока на консолидация на " Демократична България ", тъй като, по думите му, на България ѝ би трябвало актуализирана теория на център-дясното пространство. " Трябва да се откажем от концепцията, че разликите сред Политическа партия и Демократична България са проблем, в противен случай, те са валенция към разнообразни гласоподаватели. Но би трябвало малко по-равноправно да се структурират връзките в обединението ", сподели ръководителят в оставка на " Да, България " Христо Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР