Ако има продажба на Лукойл“, тя трябва да се случи

...
Ако има продажба на Лукойл“, тя трябва да се случи
Коментари Харесай

Василев: Ако има продажба на „Лукойл“, тя трябва да се случи с ясен стратегически инвеститор

Ако има продажба на „ Лукойл “, тя би трябвало да се случи с явен стратегически вложител, явен притежател на въпросното сдружение. Това сподели министърът на Асен Василев пред Нова ТВ.Коментарът му е във връзка информацията, че „ Лукойл “ преразглежда активността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

Да се продаде подобен стратегически актив на офшорка не е задоволително за българското държавно управление, сподели Василев. Фиктивна продажба няма да се случи, до момента в който имам присъединяване в процеса, съобщи още той.

Министърът на финансите изясни, че „ Лукойл “ са платили тази година към 400 млн. лева налози.

Относно контракта с турската компания „ Боташ “, подписан по времето на служебното държавно управление, Василев разяснява, че той е неблагоприятен за България.

Василев дефинира като „ научна фантастика “ изявленията на депутата от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, че след ротацията Бойко Борисов може да стане министър председател, а Асен Василев и Делян Пеевски вицепремиери.

Това, което се случи по време на актуалното държавно управление е, че приемахме законите, свързани с второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност – сътвори се антикорупционната комисия, потегли промяната в енергетиката, потеглиха основни промени по регулаторите, сподели Василев. Той добави, че с бюджетната политика дефицитът на България като % от брутния вътрешен артикул (БВП) е понижен, приходите порастват по-бързо от инфлацията, имаме и растеж на Брутният вътрешен продукт от 2 %, уточни още Василев.

Той добави, че с ГЕРБ имат ясна сделка Мария Габриел да стане министър председател, а учен Николай Денков вицепремиер. Според Василев няма догадка, в която ГЕРБ могат да излъчат различен министър председател, а не Мария Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР