Ако има нещо, което ядосва хората повече от твърде високите

...
Ако има нещо, което ядосва хората повече от твърде високите
Коментари Харесай

Шефът, който взима 900 пъти по-висока заплата от служителите си

Ако има нещо, което ядосва хората повече от прекомерно високите заплати на шефовете, това е огромната разликата сред техните хонорари и тези на чиновниците.

Много огромни компании заплащат на изпълнителните шефове 100 или даже 300 пъти повече, в сравнение с междинния служащ. Според The Wall Street Journal обаче има една американска компания, която бие върховете - там разликата в заплащането е 935 пъти.

Става дума за Marathon Petroleum Corpоration - втората най-голяма петролна рафинерия в Съединени американски щати. Нейният изпълнителен шеф Гари Херминджър е прибрал 19,7 млн. $ през предходната година. И въпреки това да звучи доста, в действителност не го вкарва дори в топ 100 на най-високоплатените шефове в Америка.

В същото време обаче се оказва, че средностатистическият служащ в рафинерията взима към 21 000 $ за година или над 900 пъти по-малко. Трябва да уточним обаче, че това са чиновниците, работещи на повърхностен работен ден, до момента в който при тези на цялостен заплатата е към 126 000 $ на година. Нейното съответствие към тази на Херминджър е 1:156.

По данни на анализаторската компания Equilar междинната разлика сред заплата на началник и чиновник в Съединени американски щати е 140:1.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР