Ако има международни инициативи за по-нататъшни санкции спрямо Русия, Полша

...
Ако има международни инициативи за по-нататъшни санкции спрямо Русия, Полша
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Полша ще подкрепи евентуални нови санкции срещу Русия

Ако има интернационалните начинания за по-нататъшни наказания по отношение на Русия, Полша ще взе участие в тях. Това заяви президентът на Полша Анджей Дуда на брифинг след среща с българския си сътрудник Румен Радев.

„ Ако има интернационалните начинания като да вземем за пример по-нататъшни наказания, Полша ще взе участие в тях. Защото ние сме подготвени на всички дейности, които ще доведат до решение на спора сред Русия и Украйна. Защото там, където умират хора и където има заплаха за живота, там би трябвало да се вземат значими решения “, каза Дуда.

„Украинските моряци, които бяха пленени от съветските войски, би трябвало да бъдат освободени. Това е положение, което ние не можем да приемем. И ние с президента Радев нямаме подозрение, че са нужни по-нататъшни дейности тези спорове да завършват. И с всички сили призоваваме за това, добави президентът на Полша.

„Няма подозрение, че Русия е агресор и за следващ път се случва нарушение на споразуменията, подписани сред Русия и Украйна. И това не може да се приеме“, добави Дуда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР