Ако и вие сте сред хората, които проверяват смартфона си

...
Ако и вие сте сред хората, които проверяват смартфона си
Коментари Харесай

Как да предпазим очите си от влиянието на смартфоните?

Ако и вие сте измежду хората, които ревизират смарт телефона си непрекъснато, възможностите очите ви да пострадат са действителни. Взирането във вашия телефон или таблет, е-четец или преносим компютър, прекомерно дълго, може да докара до изтощени, сърбящи, сухи очи и даже замъглено зрение и главоболие.

За благополучие, има способи, посредством които можете да сведете до най-малко нездравословното въздействие на цифровите устройства, прилагайки някои елементарни привички в ежедневната им приложимост:

Намаляване на отблясъците - Освен в случай че не разполагате със смарт телефон, оборудван със стъклен протектор срещу отражения или употребявате непрозрачен филтър за отбрана на екрана, евентуално непрекъснато се подлагате на смущаващи очите отражения. Решението е елементарно: можете да потърсите и закупите особено антирефлексно покритие, което да поставите на екрана на телефона си (може да го поръчате през интернет или да ревизирате в магазините за мобилни услуги). Предпазните устройства срещу отражения отблъскват и пръстовите отпечатъци, тъй че ще имате и един спомагателен бонус.

Правете почивки - Очите ви ще ви благодарят за това. Има едно особено предписание 20-20 - концепцията е да спрете да се взирате в екрана на всеки 20 минути за 20 секунди, до момента в който гледате нещо на по-голямо разстояние. По този метод очните мускули се отпускат и отпочиват.

Регулирайте яркостта на екрана - Ако дисплеят ви е прекомерно ослепителен или прекомерно мрачен, очите ви са подложени на по-голямо напрежение и това може да докара до проблеми с вярното фокусиране. За да премахнете казуса, просто влезте в настройките на смарт телефона и коригирайте яркостта на екрана по този начин, че да съответствува с равнището на осветяване в средата към вас.

Регулиране на размера на текста и контраста - Регулирането на контраста и размера на текста на вашия смарт телефон, също обезпечава нужното облекчение. Това улеснява четенето на уеб наличие, имейл известия и всичко друго в телефона ви.

Поддържане на чист екран – За изчистване на прахуляк, замърсявания, петна и следи от пръсти, използвайте суха забрадка (в магазините за мобилни аксесоари се оферират и специфични такива, които постоянно да са ви на разположение в чантата).

Дръжте смарт телефона на уместно разстояние - Повечето хора са склонни да държат своите мобилни телефони единствено на няколко сантиметра от лицата си, което не е по никакъв начин добре за очите. Опитайте да държите устройството на 40-50 см от очите си. В началото може да се почувствате необичайно и даже смешно, само че с времето ще свикнете и най-много ще предпазите зрението си и ще си спестите появяването на главоболие.

Не забравяйте да мигате - Честото намигване (за повече от секунда) поддържа очите влажни, понижава сухотата и дразненето. Ние сме склонни да мигаме към една трета по-малко, в сравнение с нормално, когато гледаме в екрана на по този начин скъпите ни смарт телефони. Дръжте очите си овлажнени като мигате към 10 пъти на всеки 20 минути.

Не се взирайте в каквито и е монитори в мрачно помещение - Важи и за гледане на телевизия на мрачно, както и " цъкането " на телефона или четене от електронен читател измежду нощ. Това изморява очите дотолкоз, че на сутринта те са зачервени, подпухнали и може да почувствате болежка или чувство вид пясък под клепачите.

Работата ни е обвързвана значително със смарт телефона или компютъра (понякога даже и да нямаме съответно обвързване, което касае потреблението им, ние още веднъж посягаме към тях, с цел да проверим известия, обществени мрежи, приложения), прекарвайки една огромна част от деня, взирайки се в екраните им. Колкото и да е мъчно да преустановим непрекъснатото ревизиране на смарт телефона, най-малко имаме опцията да се погрижим за очите си, изпълнявайки тези дребни препоръки. Започнете да изпробвате някои от предложенията, а след това пробвайте да ги превърнете в табиет и по този начин да извършите нещо потребно за себе си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР