Ако и вие обмисляте да си вземете домашен любимец, тогава

...
Ако и вие обмисляте да си вземете домашен любимец, тогава
Коментари Харесай

Суха храна за кучето - какво трябва да знаем

Ако и вие обмисляте да си вземете домакински любим, тогава е добре да се запознаете с това, какво е потребно да яде и какво не. Именно вярното хранене е от фундамендално значение за отличното здраве на питомеца ви, по тази причина не трябва да го подценявате и да давате всичко, което ви падне на кучето ви.

И по този начин, главно можем да разделим храната на кучетата на суха, мокра и домашна. Балансирано хранене има голямо значение, защото единствено по този начин четириногите ви другари ще имат мощна имунна система. Всички хора са осведомени с това, че би трябвало да ядат доста зеленчуци и плодове, както и да заобикалят нездравословните храни и по този начин нататък.

Кучетата също имат някои хранителни правила, които е значимо да се съблюдават, като вярното хранене може даже да удължи живота на кучето ви. За никого не е загадка, че кучетата са хищници по своята природа. Ето за какво 35-50% от менюто им би трябвало да съдържа протеинови артикули, като по този начин да вземем за пример можете да им дават освен месо, само че също по този начин риба и вътрешности (черен дроб, сърца, воденички и други).

Не бива да забравяме и за водата, като животното наложително би трябвало да има достъп до чиста и прясна вода. Въглехидратите също би трябвало да участват в диетата им, като техния % е по-нисък, а точно 10-15% от общия рацион.

Мазнините са различен хранителен съставен елемент, който възвръща енергийните потребности на животното. И не на последно място, витамините и минералите също са жизненоважни за кучетата, с цел да са здрави. Сред витамините и минералите най-важните са A, D, E, B и C, сол ( 2%), фосфор (1%), калций (1%), магнезий (0, 5%).

Суха храна за кучето - какво би трябвало да знаем? В идващите редове вижте повече:

 Суха храна за кучето

Ако сте решили да си вземете куче, тогава би трябвало да сте доста деликатни с избора на храната му, защото тя би трябвало да е богата на всички хранителни субстанции, витамини и минерали, от които животното се нуждае. До огромна степен това е самостоятелно, само че въпреки всичко би трябвало да имате поради също по този начин възрастта на кучето и породата. Ако сте се спрели на сухата храна и желаете да храните главно кучето си с нея, тогава е добре да сте осведомени с нейните съществени преимущества.

- сухата храна е доста по-балансирана и съдържа всички нужни субстанции, защото самите производители са пресметнали нужната норма на мазнините, протеините, въглехидратите, минералите и витамините;

- комфортна за потребление, като не се постанова сами да приготвяте диетична храна за кучето си;

- можете да оставяте сухата храна на кучето си, даже когато се постанова да отсъствате за 1-2 дни, като по този начин ще сте сигурни, че той не е гладен;

- не се постанова да давате на любимеца си спомагателни минерали или витамини;

- храната не може да е инфектирана с паразити или рискови инфекции.

Имайки поради обаче, че в сухата храна няма вода, кучето ви би трябвало да има непрекъснат достъп до чиста вода. Откъм минусите можем да кажем това, че тя не е натурална, като дружно с това в процеса на самото произвеждане се губят част от потребните субстанции.

Също по този начин не ви предлагаме сами да избирате сухата храна на кучето си, защото потребностите на всяка порода са разнообразни. В идеалния си вид е добре да посетите ветеринар, който да ви помогне да извършите най-хубавия избор, съобразявайки се също по този начин и с възрастта на кучето. Спазвайки тези простички правила, ще сте сигурни че осигурявате най-хубавото на любимеца ви и се грижите отговорно за неговото хранене и здраве като цяло.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР