Ако и вие като нас обичате всички видове пици, задължително

...
Ако и вие като нас обичате всички видове пици, задължително
Коментари Харесай

Пица Маргарита с аншоа

Ако и вие като нас обичате всички типове пици, наложително пробвайте тази с риба. Страхотна е!

Необходими Продукти

● брашно - 500 г вид 500
● вода - 280 г
● зехтин - 30 г екстра върджин
● суха квас - 6 г
● сол - 6 г
● захар - 3 г
● аншоа - 12 бр. в масло
● моцарела - 80 г

Доматено пюре


● домати - 4 с.л. или 130 мл пасирани от консерва
● люти чушки - на усет
● черни маслини - 10 бр.
● каперси - в сол (1 лъжица) по избор
● риган - на усет

Начин на подготвяне

Разтворете маята в топлата вода. Ако водата от чешмата е прекомерно твърда, използвайте минерална вода. Оставете да престои 10 минути.

Пресейте добре брашното. Меси се на ръка това тесто за пица.

За месене на ръка ви е нужна дървена дъска за сладкиши или добре почистена мраморна повърхнина.

Поставете брашното в купа и прибавете солта.

Смесете доста деликатно, тъй че двете съставки да се смесят допустимо най-добре. Важно е да се подсигурява, че солта се е разнесла отмерено, с цел да се вдигне тестото добре при втасване.

Добавете водата с маята и олиото към брашното.

Месете, до момента в който съставките се комбинират, след което измесете сместа върху леко набрашнена работна повърхнина.

Измийте ръцете си, след което обработете сместа с палеца и дланта. Месете пламенно към 5 минути, като постоянно обръщате тестото и го разточвате с ръце.

Поставете сместа върху леко набрашнен плот, оформете топка и я нарежете напречно.

Втасване:

Покрийте получената топка с влажна забрадка или с транспарантно фолио. Внимание! Тестото би трябвало да е покрито, само че не плътно, тъй като надигането ще удвои размера си.

Може да се остави да втаса върху сладкарска дъска или в огромна купа.

Леко напрашете повърхността с брашно, с цел да предотвратите залепването на плата или кино лентата.

Върху кърпата или кино лентата би трябвало да се сложи одеяло от вълна, тъй като топлината подкрепя процеса на втасване.

Оставете го да втаса най-малко 1 час.

Второто втасване:

След посоченото време отворете тестото, по-късно замесете за малко и получете мечтаните порции.

Поставете ги върху леко набрашнена дъска за сладкиши, добре раздалечени, по-късно ги покрийте. Оставете го да втаса за 30 минути.

След това второ втасване тестото за пица е готово за приложимост, нормално се разстила непосредствено върху тавата, добре намазана с масло.

По време на етапа на оформяне не го месете прекомерно доста!

Поставете порцията тесто в центъра на тигана и я разнесете с върховете на пръстите си, от центъра до краищата, като притискате деликатно и се пробвате да й придадете идентична дебелина.

Ако тестото е еластично и мъчно се разточва, оставете го в тавата за още 15-20 минути и по-късно довършете оформянето. По този метод ще получите съвършен резултат. Решете дали желаете 4 домашни пици по 24 см или две огромни пици.

Изпичане на пицата:

След като втасването завърши, загрейте фурната до 250°C, като включите както от горната страна, по този начин и изпод. Готвенето би трябвало да се прави при висока температура. Домашните фурни не доближават топлината на пещите на дърва, това ще отнеме повече време и би трябвало да не оставяме съставките да изсъхнат прекалено много. След това ще ви дам някои инструкции.

Ако пицата включва доматено пюре, това би трябвало да се добави като първа съставна част. Поставя се в центъра и се разпределя с лъжица. Ако пицата е кръгла, поръсете със спирално придвижване. Оставете сантиметър борд за оформяне на корниз.

Над доматите може да се постави щипка сол или сушен риган.

Ако пицата включва моцарела. Изцедете авансово и оставете върху паница, покрита с кухненска хартия, да се поеме влагата. Когато пристигна време да употребявате, натрошете го жестоко с ръце или нарежете на тънки филийки.

Ако имате потребност от някаква съответна съставна част, която би трябвало да влезе във фурната, сложете я в този момент. След това поръсете със струйка зехтин, повече или по-малко щедро според от подправката.

Готвенето лишава към 15- минути. Пицата Маргарита обаче би трябвало да бъде покрита през първите 12-13 минути готвене, в противоположен случай тя ще изсъхне прекалено. Използвам извърнат тиган, само че капакът или алуминиевото фолио е добре.

Открийте пицата с риба последните 3 мин. Поставете нарязаната моцарела и филенцата аншоа. Печете до разтопяването на моцарелата, по-късно извадете от фурната и сервирайте.

Слагам пицата, нарязана на клинове или квадратчета, на масата и всеки си сервира филийка. Докато хапвате първата, готвите втората във фурната и по този начин нататък. При предпочитание могат да се готвят по едно и също време две, само че се изисква вентилатор във фурната.

Като опция можете да ги приготвите всички авансово и да ги до изпечете директно преди дегустация, 2 или 3 едновременно.

В този случай 200°C са задоволителни за 5 минути. Настройте обаче към вашата фурна. Малко опит и вашата пица ще бъде съвършена!

Можете да поръсите и с каперси по избор или маслини.

Насладете се на чудесната си пица Маргарита с аншоа!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР