Ако и вие имате котка за домашен любимец, тогава със

...
Ако и вие имате котка за домашен любимец, тогава със
Коментари Харесай

Да режем ли ноктите на котката?

Ако и вие имате котка за домакински любим, тогава сигурно се питате дали би трябвало да режете ноктите на котката или е по-добре да не го вършиме.

Причините за това могат да са даже и чисто практични, защото питомците могат да драскат много мебелите или даже нас, когато си играят. Ако и вие имате писана в дома си, тогава ще ви е забавно да разберете дали би трябвало да вършиме това или е по-добре да не режите ноктите на мъркащият ви другар.

Да режем ли ноктите на котката? Вижте повече по този въпрос:

До огромна степен отговорът на този въпрос зависи от съответната котка, както и дали живеете в къща с двор или в апартамент. Ако сте от късметлиите, които си имат своя градинка, тогава котката ви ще можете да се разхожда на открито и по този начин в асфалта да се изпиляват нейните нокти.

В този случай не се постанова да режите ноктите на любимеца ви. Разбира се, че това изпиляване няма да е огромно, само че ще е задоволително за котката. Освен това не трябва да ги режете и заради обстоятелството, че котката ви може да се наложи да се отбрани при нужда, а нейните нокти могат много да й оказват помощ в този случай.

Ако обаче живеете в апартамент, тогава вашето котенце прекарва деня си в дома ви или на терасата, само че във всеки един случай няма да се постанова да се пази от другите животни. Можете да си вземете разнообразни чесалки и котешки драскалки, които са добър различен вид.

В този случай е по-скоро персонално ваше решение, което би трябвало да вземате въз основа и на темперамента на котката ви. Ако е по-игрива и доста дере, тогава самоуверено можете да закупите специфични нокторезачки за котки и пили, с цел да ги срежете и изпилите.

 Да режем ли ноктите на котката?

Съвети за рязане на котешки нокти

- наложително започнете да режете ноктите на котката в ранна възраст, защото по този начин тя ще свикне по-лесни и ще приема това като нещо обикновено и изцяло естествено;

- в никакъв случай не режете ноктите на питомеца ви с елементарни ножици, а използвайте специфичните за задачата, които можете да купите от всеки зоомагазин;

- леко притиснете подложката, като по този метод ще можете да видите до къде да режете;

- доста внимавайте, с цел да не срежете повече и да аргументите болежка на животното, както и да не засегнете вената, която се намира отвътре на нокътя.

- старайте се да говорите на котката ви, с цел да може да я успокоявате по този начин и да е по-лесно разянето на ноктите;

- в случай че видите, че питомецът ви е прекомерно превъзбуден, тогава отложете рязането;

- в случай че се притеснявате или мислите, че можете да засегнете вената отвътре на нокътя, тогава постоянно можете да се обърнете за помощ към ветеринар, който да направи това вместо вас;

- постоянно награждавайте котката ви с някакво лакомство откакто сте срязали ноктите.

Няма еднопосочен отговор дали да режете или не ноктите на вашата котка. Това по-скоро е персонално решение и единствено вие можете да прецените дали се постанова да вършиме това при вашия питомец.

Ако сте решили да режете ноктите на пухения ви другар, тогава спазвайте нашите препоръки, които ще ви оказват помощ това да премине много по-лесно, както за вас, по този начин и за животното.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР