Ако (и) това лято не сме успяхме да вместим в

...
Ако (и) това лято не сме успяхме да вместим в
Коментари Харесай

Къде да се научим да караме сърф тази зима

Ако (и) това лято не сме успяхме да вместим в графика си детската си фантазия да се научим да яздим морски талази с дъска, в този момент е моментът да помислим къде бихме могли да я осъществяваме през зимните месеци.

Есента е време на предложения за самолетни билети, стига да държим очите си отворени, а някои от най-подходящите за сърф места са единствено на няколко часа полет разстояние от нас.

Мароко

 Снимка 378371

Западното крайбрежие на Мароко е отличен избор за сърф дестинация през зимата. На юг и север от град Агадир съществуват голям брой заливи, където на относително налични цени можем да получим първите си уроци.

Хората там избират " хавайката " (дъска без крило), само че има и задоволително места, където огромните талази се стопират в скалите и можем да хванем вятър по гладката вода.

А и кой отхвърля малко сахарски загар измежду зима?

Канарски острови

 Снимка 378372

На запад от Мароко са ситуирани атрактивните Канарски острови, до които можем да стигнем с нискобюджетен полет.

Каменистите острови Ланселот и Фуертевентура са топ местата за сърф, само че бихме могли да намерим и не малко сърф учебни заведения по крайбрежията на Тенерифе.

Температурите там съвсем не се трансформират през годината, поради близостта до Екватора, като през зимата климатът е малко по-мек, а туристите - не толкоз доста.

Португалия

 Снимка 378370

През последните години Португалия се утвърди като меката на хипстърите, " арт хората " и, несъмнено, сърфистите. Някои я назовават " европейската Бразилия ", точно поради страхотните условия за сърф.

Сезонът за стартиране по вълните стартира от октомври и продължава до април, като междинната температура на океана е към 15 градуса. Това е изцяло задоволително, в случай че сме добре екипирани с неопрен.

Цените на билетите до такава степен са повече от допустими, изключително в случай че стартираме да планираме пътуването си занапред.

" На скъпото "

 Снимка 378374

Бали на изток и Коста Рика - на запад, са едни от най-атрактивните сърф дестинации на планетата, и отличен избор, в случай че сме решили да се поохарчим повече в името на удоволствието.

Есента е чудесно време за обмисляне на пътешестване до някоя от тях, защото огромните авиолинии афишират много понижения по това време на годината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР