Ако харесвате спорта и се грижите за фигурата си, но

...
Ако харесвате спорта и се грижите за фигурата си, но
Коментари Харесай

Водна аеробика

Ако харесвате спорта и се грижите за фигурата си, само че жегата през лятото ви изтезава. Парковете са гъстонаселени и не стават към този момент за спорт, а велоергометърът ви е омръзнал. Или пък всеобщото потене във фитнес зали, курсове по каланетика, аеробика и какви ли не стратегии ви отблъсква, ние имаме предложение за вас – водна ( аква ) аеробика.

На процедура този тип аеробика може да съчетава всевъзможни извършения от другите типове тренировки, просто те са изпълнени във вода, нормално басейн, с по- специфични уреди, само че отново под управлението на треньор.

Какви са преимуществата на водната аеробика пред останалите способи за поддържане на добра форма:

Не натоварва ставите. Известнo ни е, че във водата тялото изпада в известна безтегловност, то губи 80% от масата си, поради другата компактност на водата. Това лишава детайла „ силово ” на всяко едно нормално упражнение. Кръвообращението се усъвършенства, аква аеробиката оказва помощ при разширени вени, има антицелулитен резултат, поради масажните придвижвания на водата, които тялото провокира. Подобрява общото положение на разнообразни ставни проблеми като дископатии, дискови хернии, отоци, за които различен тип натоварване е противопоказно.

Заради съпротивлението на водата упражненията са по- мудни, плавни, само че пък с по- огромна амплитуда и изразходвана сила, поради превъзмогването на плътността. Например на всеки му е направила усещане разликата сред вървене по пясъка и вървене в морето. Затова и уредите са по- специфични. Докато при аеробиката се употребява повдигане на гирички, примерно, при аква гимнастиката им подхождат уреди от дунапрен. Във водата гиричките биха били неефективни, само че пък дунапренът оказва при потапяне нужното противодействие.

Водата извайва фигурата вместо само да усилва маса и да прави мускулите релефни. Това е изключително потребно за бедрата и корема, секторите по долната част на ръцете, които на избрана възраст стартират да увисват.

Една елементарна подготовка натоварва организма два пъти повече от тази в зала, без това да е в негова щета. С последвалото релаксиращо разпъване се понижава млечната киселина, провинен за мускулната тресчица.

Водата е естествена среда за човешкото тяло, още от утробното развиване. Винаги може да комбинирате упражненията с прелестно плуване и просто разпределяне по тил, с което да „ отмиете ” потта и напрежението. За да вършиме аква аеробика не е нужно да можете да плувате. Тренировките се организират в друга по дълбочина басейни, които в множеството случаи са с обезпечен избавител.

Аква аеробиката е идеална за фигурата и тонуса на бременните дами. Поради характерното си положение доста от тренировките са им противопоказни. Но този тип аеробика, дружно с йогата, са най-благоприятен вид за тях. И все пак- консултацията с доктор е наложителна.

Някои рекомендации за безвредно влизане във водата:
Не влизайте, в случай че не се чувствате физически добре, в случай че сте яли преди по- малко от два часа и пили алкохол преди повече от четири часа. Консултирайте се с доктор. Не правете независимо аква гимнастика в язовири, езера. Не забравяйте за хлора в басейните и положете нужната грижа за кожата и косата си.

Ако ви следва вървене на море или планина, не е належащо да прекъсвате тренировките си – просто сменяте един воден басейн с различен. И без да сте ходили на курс по аква аеробика можете напълно умерено да вършиме някои елементарни извършения: патешко вървене, бягане, джогинг, клякания и подскоци, пълзене по стомах. И не обръщайте внимание на учудените погледи, вие доста добре към този момент знаете какъв резултат имат тези извършения върху фигурата и здравето ви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР