Ако харесвате книгите за Джак Райън и Джак Ричър, филмите

...
Ако харесвате книгите за Джак Райън и Джак Ричър, филмите
Коментари Харесай

Бестселърът Нощният агент вдъхнови сериал на Netflix

„ Ако харесвате книгите за Джак Райън и Джак Ричър, филмите за Джейсън Борн и политическите интриги, тогава „ Нощният сътрудник “ е за вас “, твърди Шон Райън – основателят на премиерния сериал на Netflix. Тв поредицата, която може да се гледа от 23 март, е основана на едноименния бестселър на Матю Куърк, публикуван на български с логото на „ Кръг “ през 2020-а. По това време Райън към този момент се е въодушевил да сътвори сериал по книгата, за която споделя, че е „ погълнал едновременно “ при започване на пандемията от ковид.

Първият сезон на извънредно напрегнатата тв поредност се състои от 10 епизода, а в центъра на действието е нископоставеният сътрудник на ФБР Питър Съдърланд (Гейбриъл Басо). Макар да е положително момче, което в никакъв случай не е нарушавало нито едно предписание, той не е съумял да напредне изключително в кариерата заради трагичната история на починалия му татко.

Сега е прикрепен към секретна телефонна линия в Белия дом по цели нощи, а прецизно избраният му и уединен живот се състои в това да чака позвъняване. И една нощ то се случва. Отсреща е млада жена на име Роуз Ларкин (Лусиан Бюканън), която ужасено оповестява, че вуйна й и чичо й преди малко са били убити.



Въпреки заповедите на шефовете си, Питър взема решение да й помогне. Така двамата се оказват заплетени в огромна смъртоносна интрига, проникнала до най-високите етажи на американското държавно управление. Какво ще им коства да спасят личния си живот и да предотвратят пагубно изменничество против Америка, подготвяно от съветски шпиони?

Кралят на трилъра Лий Чайлд дефинира романа „ Нощният сътрудник “ като „ неудържим “ и добавя, че е изпълнен с „ под напрежение съспенс, който не те пуска ”. Литературни критици пък споделят, че е написан в духа на ранните произведения на Джон Гришам и Дейвид Балдачи.



Матю Куърк (р. 1981) е американски публицист, чиито книги са бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “. Преди да се посвети на художествената литература, той написа за списание „ Атлантик “ в продължение на пет години, като отразява закононарушения, военни доставки, терористични акции и активността на интернационалните банди. Освен „ Нощният сътрудник “ в каталога на издателство „ Кръг “ участва и друга негова книга в жанра „ политически трилър “ – „ Часът на килъра “.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР