Ако харесвате идеята да имате папагал за домашен любимец, то

...
Ако харесвате идеята да имате папагал за домашен любимец, то
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, преди да си вземете папагал

Ако харесвате концепцията да имате папагал за домакински любим, то е добре да проучите всичко за тези птици, с цел да видите дали са подобаващи за вас и дома ви и дали ще се справите с развъждането на папагалите. За да ви помогнем, ще ви срещнем с някои елементарни способи да извършите живота на вашия папагал по-здравословен и благополучен.

Ето ви няколко неща, за които да помислите, в случай че желаете да си вземете папагал.

Грижете се за мозъка на своя папагал

Те лишават повече време и старания, в сравнение с множеството хора осъзнават. Не можете просто да ги поставите в клетка с храна и да ги оставите. Интелигентна птица може да бъде включена в фамилни излети. В идеалния случай птицата би трябвало да се носи с нагръдник или да се сложи в портативна клетка (чанта) за птици, тъкмо както бихте създали с положително куче. Просто се уверете, че в случай че извеждате птицата си на открито, нагръдникът би трябвало да и пасва добре, защото птиците могат елементарно да се изплъзнат от него и да отлетят. Също по този начин би трябвало да упражнявате с вашата птица да носи нагръдника първо вътре вкъщи, преди да я изведете на открито.

Бъдете любвеобилни към папагала

Начинът, по който е отгледан един папагал домакински любим, оказва въздействие върху неговата персона. Личността на една птица се оформя от околната среда. Птиците запаметяват това, което е към тях, когато са млади, в това число хора, играчки или даже огледало. Това може да накара птицата да разчита на този предмет или човек до нездравословна степен. Вместо това, папагалите би трябвало да се отглеждат от други папагали, при непрекъснато човешко взаимоотношение. Освен това птиците, отглеждани дружно в една и съща клетка, ще се свържат по-силно между тях, в сравнение с със своя човек, и може да се разстроят, когато бъдат разграничени. По този метод една птица или няколко птици в обособени кафези в границите на едно домакинство може да са съвършен вид.

Папагалите могат да страдат от безпокойствие при разлъка

Когато хората за първи път получат птица, те и обръщат прекалено много внимание. Вместо това папагалите би трябвало да бъдат научени през цялото време да се задоволяват с раздялата. Когато се приберете вкъщи, не правете поздрава на птицата си приоритет: кажете здравей и продължете напред. Освен това, нарушавайте от време на време всекидневието си, тъй че птицата да не чака прецизен час, в който ще се върнете.

 Отглеждане на папагал

Дръжте папагала си ангажиран през целия ден

Като всички домашни любимци, папагалите обичат играчки. Особено тези, които могат да раздерат, като клони на дърво. Задължително играчките би трябвало да бъдат направени от памук или коноп вместо от найлон, с цел да се понижи вероятността да бъдат усукани на пръстите на краката на папагала. Препоръчва се да сменяте играчките на вашия папагал два до три пъти дневно и да употребявате разнообразни форми и цветове, с цел да поддържате интереса му, само че би трябвало да се заобикалят доста ярки играчки. Те могат да изнервят птиците, изключително когато бъдат показани за първи път.

Движението е значимо за папагала

Позволете на вашия домакински папагал да разпери криле, не е естествено птиците да не летят. Ако е допустимо, използвайте задоволително огромна волиера (голяма клетка), с цел да може вашата птица да лети в нея. Като най-малко заграждението би трябвало да е задоволително огромно, с цел да може папагалът да разпъне изцяло крилата си. Ако не е допустимо да оставите птицата си да лети, има други способи да упражнявате папагала си. Можете да го научите да се упражнява на виенско колело. Вашият папагал може да пляска с крила нагоре и да ги отпуска надолу. Можете също по този начин да го научите да прави скокове и да повдига крилата си нагоре и надолу. Препоръчва се най-малко една подготовка дневно, а в идеалния случай три сесии по 15 минути.

Скубането на пера при папагалите

Ограниченото излагане на светлина и хора може да докара до скубане на пера при папагала. Може да е симптом и на неприятна диета. За благополучие, това е елементарен за разрешаване проблем. Едно от най-хубавите лекувания за птици, които страдат от скубане на пера е да ги поставите на по-висококачествена диета, да ги извеждате на открито за най-малко 30 минути на слънчева светлина дневно и да поддържате връзка с тях постоянно.

 Важно за папагалите

Лакомствата за папагали

Висококалоричните лакомства за папагали могат да провокират държание при чифтосване. Служителите на зоомагазините постоянно предлагат ядки, семена, сладки плодове и царевица за премия. Но богатите на мазнини и елементарни въглехидратни храни подтикват птицата да премине в режим на размножаване. Тя може да стартира да вижда индивида, предлагащ лакомствата, като сътрудник, което може да я накара да стане нападателна с други хора. В допълнение, тези типове закуски могат да причинят здравословни проблеми, в това число проблеми със сърцето и черния дроб и затлъстяване. Лакомствата е добре да се състоят от зелени, листни зеленчуци, магданоз, спанак и зеленчуци, които са тъмни, жълти и месести, като сладки картофи, давани в умерени количества.

Диетата и здравето на папагала

Диетата на една птица доста въздейства върху здравето на крилата и. Крилата на вашия папагал са чувствителни и храната му може да ги направи още по-чувствителни. Диета с уместно количество омега-3 мастни киселини ще докара до по-добро здраве на папагала. Лошата диета обаче може да докара до здравословни проблеми и евентуален дискомфорт. Всяко перо е като занемарен нерв при тези птици - извънредно сензитивно на досег. Също по този начин перата могат да се оформят погрешно, в случай че птиците се хранят с неприятна храна. Консултирайте се с вашия ветеринарен доктор, с цел да сте сигурни, че вашата птица яде верните неща.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР